26. september 2020
Michael Perch fik sit forslag om at sende en ansøgning, så Næstved Kommune kan afskaffe obligatoriske nationale tests, igennem. Foto: Thomas Olsen
Michael Perch fik sit forslag om at sende en ansøgning, så Næstved Kommune kan afskaffe obligatoriske nationale tests, igennem. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansøgning om skoletests kuppet igennem i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansøgning om skoletests kuppet igennem i byrådet
Næstved - 26. juni 2019 kl. 09:21
Af Anna C. Møhl

Det hører til de absolutte sjældenheder i det politiske univers, at et flertal tromler en sag igennem, når et mindretal beder om betænkningstid.

arrow Læs også: Debat: Rød arrogance

Det skete ikke desto mindre på byrådsmødet i Næstved tirsdag aften.

Michael Perch (S) har på vegne af fire medlemmer af byrådets børne- og skoleudvalg fremsat et forslag om, at Næstved Kommune søger om i en periode at droppe de omdiskuterede obligatoriske nationale test i skolerne.

Opfattet som kupforsøg
Forslaget har ikke været diskuteret i skoleudvalget, og ganske mange fra blå blok var overrasket over, hvad der blev opfattet som et kupforsøg. Michael Perch forklarede, at forslaget om at ansøge om at blive frikommune ikke kunne nå at blive diskuteret i skoleudvalget af hensyn til en deadline i oktober. En oplysning, som blev tilbagevist af indtil flere.

Ifølge Sjællandskes tidligere Næstved-redaktør, Mogens Lorentzen, er det ikke sket før, at en sag ikke sendes tilbage, hvis nogen ønsker det. Hans hukommelse fra Byrådssalen strækker sig 47 år tilbage. Efter tirsdagens byrådsmøde kaldte han det historisk, at et ønske om at få en sag genbehandlet af det pågældende fagudvalg, overhøres.

Forslaget om at ansøge om at Næstved Kommune i en periode kan droppe de omdiskuterede nationale tests på skolerne, blev vedtaget af et flertal fra Socialdemokraterne, de radikale, SF og Enhedslisten.

arrow S-politiker: Fri os helt fra de nationale tests
24. juni 2019 kl. 14:25 Opdateret: kl. 08:43
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk