24. november 2020
Formand for Næstved Musikforening, Jens Due, giver stor ros til NEMF åbningskoncerten i Herlufsholm Kirke den 16. oktober. Privatfoto
Formand for Næstved Musikforening, Jens Due, giver stor ros til NEMF åbningskoncerten i Herlufsholm Kirke den 16. oktober. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anmeldelse: Bibers musik satte mig næsten i trance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse: Bibers musik satte mig næsten i trance
Næstved - 21. oktober 2020 kl. 17:45
Af Jens Due, formand for Næstved Musikforening, Villavej 8, Fensmark

Næstved har gjort det igen - ja NEMF har gjort det igen. Sat Næstved på landkortet med en festival, der trækker publikum fra det meste af landet. Bliv endelig ved med det!

arrow Læs også: Kammerkor fremfører corona-musik

NEMF åbningskoncert den 16. oktober i Herlufsholm Kirke. Heinrich Ignaz von Biber's Requiem i a-dur (fra 1697) med sangsolister fra hele Europa, Herlufs Vokaler og NEMF CONSORT ledet af Karsten Gyldendorf.

Indrømmet, jeg havde aldrig tidligere hørt noget musik af denne sjældent spillede tjekkiske komponist, men hvis chancen byder sig, bliver det ikke ved denne ene gang. Bibers musik satte mig med sine smukke melodier og de afvejede stemmer næsten i trance. Man blev suget med i den ene varierede sats efter den anden, så tiden løb af sted i kirkens fine akustik, hvor de enkelte instrumenter og stemmer stod fantastisk egalt - såvel klang som styrkemæssigt.

Man kunne godt lade sig rive med og næsten ikke bemærke de enkelte stemmer og instrumenter. Af disse var det især eftermiddagens hovedperson, den yderst velspillende Justin Bland og hans kvindelige sekundant, der gjorde sig godt gældende og på den mest elegante vis. Stor ros til de to såkaldte naturtrompetister, hvis spil var rent artisteri på det svære instrument.

Men et instrument var med hele tiden: Orgelet, spillet fremragende af Søren Gleerup Hansen. Stabilt og sikkert og med stor indføling spillede han hele værket og bandt instrumenter og sangere sammen.

Herlufs Vokaler er et kor af amatører, som er håndplukkede fra dirigentens øvrige kor i Herlufsholm Kirke. Trods det lille antal sangere, var det flot fremført, og alle stemmer var lige gode og meget egale. Hvis man ikke vidste bedre, ville man have troet, de var professionelle sangere.

Strygerne var absolut i den gode ende, ingen fremhævet, ingen glemt. Trods lokalets lette kølighed, stemte de forbavsende flot og ydede en fin præstation. Til slut skal dirigenten roses for sit gode arbejde med værket. Der er meget at holde styr på, men det blev gjort overbevisende godt, så der var fine fraseringer og fællesskab over satserne.

Desværre kunne jeg ikke komme til flere af festivalens koncerter. Det kan jeg så gå og ærgre mig over, selvom jeg nok mest er til nyere musik. Men »al musik bliver jo klassisk med tiden«, og hvor er vi heldige at have flere forskellige musikforeninger her i byen. Nu mangler der kun, at folk prøver dem alle af. Tak for alle de mange gode aktiver for alle borgere i kommunen!

arrow Carmen synger for julehjælp
25. oktober 2020 kl. 16:17 Opdateret: kl. 19:24
arrow Musikbrødre giver 80'er-lyd nyt liv
19. oktober 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 09:27
arrow Kammerkor fejrer 20 år ambitiøst med stor messe
22. september 2019 kl. 14:21 Opdateret: kl. 18:07
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk