2. december 2020
Nyasa Wikonda Masoka synes, der er svært at begå sig i Danmark. Hun forstår hverken sprog eller kultur. Foto: Anders Ole Olsen
Nyasa Wikonda Masoka synes, der er svært at begå sig i Danmark. Hun forstår hverken sprog eller kultur. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Analfabet i klemme: Kan ikke skrive jobansøgninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Analfabet i klemme: Kan ikke skrive jobansøgninger
Næstved - 27. juli 2020 kl. 04:37
Af Robert Andersen

Det er ualmindelig svært at klare sig i det danske samfund, hvis man ikke kan tale dansk. Endnu sværere er det, når man er analfabet.

arrow Læs også: Nye Borgerlige går imod projekt: Drop fløjlshandskerne - de skal have et job

Det måtte 58-årige Nyasa Wikonda Masoka sande, da hun igen forleden modtog en besked fra Næstved Jobcenter i sin e-boks.

Nyasa Wikonda Masoka stammer fra DR Congo og kom til Danmark i 2008 som kvoteflygtning fra en flygtningelejr i nabolandet Tanzania. Hun kom til Danmark med sin mand og 10 børn.

Efter eget udsagn kan hun ikke hverken tale, skrive eller læse dansk. Hun kan tale swahili og et par lokale congolesiske stammesprog, men hun kan slet ikke læse.

Kurt Baagø, Nyasa Wikonda Masokas danske ven, fortæller, at hun højst kan sige: Mig arbejde. Men at skrive en jobansøgning er helt urealistisk for den afrikanske flygtning, som ikke kan stave. Hverken på swahili eller dansk.

Fordi Nyasa Wikonda Masoka ikke skriver jobansøgninger, har hendes sagsbehandler truet med at trække i hendes kontanthjælp.

Jobcentret og Team Integration afventer, om Nyasa Wikonda Masoka skal tilbydes en plads i et nyt projekt for indvandrerkvinder.

arrow Ingen planer om sanktion: Nyasa er en af de mere komplekse sager
27. juli 2020 kl. 22:17 Opdateret: kl. 10:43
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk