23. oktober 2021
Nickolai Hamann blev valgt som spidskandidat på et opstillingsmøde tidligere på måneden. Privatfoto
Nickolai Hamann blev valgt som spidskandidat på et opstillingsmøde tidligere på måneden. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ambitiøs DF-spidskandidat: Vil genvinde to mandater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ambitiøs DF-spidskandidat: Vil genvinde to mandater
Næstved - 19. november 2020 kl. 18:30
Af Esben Thoby

Dansk Folkeparti har valgt deres nye spidskandidat til kommunalvalget næste år. Det bliver lokalformanden Nickolai Hamann, slagtermester fra Gelsted, der kommer til at stå øverst på stemmesedlen ud for liste O.

arrow Læs også: Debat: Kom ud af jeres skjul

- Jeg brænder især for ældreområdet og ældreplejen. Der har vi nogle udfordringer i Næstved, og vi har brug for flere varme hænder. Dem vi har, kan vi ikke presse yderligere. I DF vil vi være vagthunde for at sikre, at de øremærkede midler fra staten til området, nu også bliver brugt, som de skal, fortæller Nickolai Hamann.

- Vi vil også gerne sikre, at der kommer flere ældreboliger. Der kommer flere og flere ældre, også til Næstved. Der skal også være et godt niveau af aktiviteter for dem, tilføjer slagtermesteren, der nævner foreningslivet og arbejdsmiljøet for offentligt ansatte som to andre fokusområder for ham.

Sværere uden for byrådet

I den forrige valgperiode havde Dansk Folkeparti tre mandater i Næstved Byråd. Det lykkedes ikke Thomas Palmskov at blive genvalgt, og han skiftede siden til Konservative. Githa Nelander rykkede i denne valgperiode til Nye Borgerlige, og Niels D. Kelberg har trukket sig helt fra politik af helbredsmæssige årsager.

Dermed er partiet nu slet ikke repræsenteret i byrådet, og det er selvfølgelig en ulempe, erkender Nickolai Hamann:

- Det er sindssygt ærgerligt, at Niels måtte trække sig, og at vi er gået fra to til nul. Havde vi stadig siddet i byrådet, havde det været nemmere for os at komme igennem med vores synspunkter. Nu gælder det om at være aktive på sociale medier og på gaden, når valgkampen kommer, og så er jeg sikker på, vi nok skal komme ud med vores budskaber alligevel, siger han og fortsætter:

- Jeg stillede selv op ved seneste valg, og vi har også Ole Christiansen, som har prøvet det før og har noget erfaring. Derudover er det et nyt hold, som brænder for det og kommer med masser af gåpåmod. Så jeg er meget håbefuld, og vores målsætning er at genvinde de to mandater. Det, tror jeg, er realistisk, selvom vi er gået tilbage i meningsmålingerne på landsplan.

Livserfaring som dommer

Nickolai Hamann er 27 år og bor sammen med sin kæreste. Hun er indstillet på, at hun nok ikke kommer til at se så meget til ham, som hun plejer, i takt med at valget 16. november 2021 nærmer sig. Når tiden ikke går med at skære bøffer og politisk aktivitet, så kan Nickolai Hamann opleves på fodboldbanen, hvor han i mange år har været dommer. Han har dømt Serie 3 som højeste niveau, ligesom han har været linjedommer i Danmarksserien.

- Man oplever meget som fodbolddommer, og det giver god livserfaring, ligesom man får et større indblik i foreningslivet, siger han.

Den nye spidskandidat meldte sig ind i Dansk Folkeparti i 2014, og allerede to år efter blev han konstitueret som lokalformand.

arrow Debat: Ret skal (vel) være ret
28. november 2020 kl. 09:35 Opdateret: kl. 09:35
arrow Debat: Vil Michael Perch forsvare grundlovsbrud?
27. november 2020 kl. 15:10 Opdateret: kl. 09:38
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk