24. september 2021
Energinets byggeplads i Everdrup, hvor en ansat i Kleinsmeden Rønnede A/S kom i klemme mellem lift og stålkonstruktion. Foto: Energinet
Energinets byggeplads i Everdrup, hvor en ansat i Kleinsmeden Rønnede A/S kom i klemme mellem lift og stålkonstruktion. Foto: Energinet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alvorlig arbejdsulykke: Ansat klemt mellem lift og ståldrager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Alvorlig arbejdsulykke: Ansat klemt mellem lift og ståldrager
Næstved - 12. maj 2021 kl. 09:39
Af Rikke Bondesen

Energinets byggeplads i Everdrup, hvor byggeriet af en ny kompressorstation til gasrørledningen Baltic Pipe er i gang, blev fredag den 12. marts ramt af en alvorlig arbejdsulykke.

arrow Læs også: Fælles borgerlig kurs skal vippe Socialdemokraterne fra magten

Under arbejdet med at montere stålkonstruktionen til en af kompressorbygningerne, var en ansat fra Kleinsmeden Rønnede A/S løftet op under stålkonstruktionen med en mobil bomlift og i gang med at efterspænde nogen bolte i stålkonstruktion.

Den ansatte kom i klemme mellem liften og stålkonstruktionen. Takket være en hurtig indsats fra hans kollegaer på byggepladsen, blev han reddet ned fra liften og fik førstehjælp indtil en redningshelikopter fløj ham på hospitalet.

Krisehjælp til kolleger

Arbejdet på byggepladsen blev stoppet, og politi og arbejdstilsyn blev tilkaldt for at gennemgå ulykkesstedet. - Resten af medarbejderne på byggepladsen fik derefter krisepsykologisk hjælp, som det er normalt ved alvorlige ulykker, fortæller Arbejdsmiljøleder på Baltic Pipe byggeriet, Lone Trap fra Energinet.

Medarbejderen fra Kleinsmeden Rønnede A/S, som kom alvorligt til skade er nu, knapt to måneder efter ulykken, under genoptræning, og Energinet skriver i en mail til Sjællandske at der er et realistisk håb om, at han ikke får varige mèn. Ejer af Kleinsmeden Rønnede A/S, Henrik Rasmussen, vil ikke sige noget om medarbejderens tilstand, men henviser til bygherren, Energinet.

Fejlbetjening

I en rapport om ulykken konkluderer Arbejdstilsynet, at ulykken sandsynligvis skyldes at liften blev flyttet den modsatte retning af hvad der var hensigten - altså en fejlbetjening af styrepanelet. Derfor har Arbejdstilsynet givet Kleinsmeden Rønnede A/S et såkaldt strakspåbud om at sørge for at sikkerheden er i orden, når personalet bruger liften.

Det handler helt konkret om at sørge for, at der er en sikkerhedsafstand til genstande og personer, når man kører med liften. Kleinsmeden Rønnede A/S har efterkommet Arbejdstilsynets strakspåbud og informeret medarbejderne om, hvor vigtigt der er at dreje liftkurven værk fra konstruktionerne man arbejder på, inden man kører med liften. Medarbejderne har også fået opfrisket nødprocedurerne.

Energinet følger op

Kleinsmeden Rønnede A/S udfører arbejdet for Energinet, som står for at etablere gasrørledningen Baltic Pipe på tværs af Danmark fra Nordsøen til Østersøen og videre til Polen. I Everdrup ved Tappernøje er man ved at bygge en kompressorstation, der skal give gassen det rette tryk før det sendes videre til Polen.

Lone Trap fra Energinet, der står i spidsen for arbejdsmiljøet på Baltic Pipe-byggeriet fortæller, at arbejdsulykken i Everdrup for øjeblikket bliver undersøgt at en ekstern arbejdsmiljøkonsulent, som skal se på hændelsen udefra.

- Hun skal ikke placere skyld eller ansvar, men levere en rapport som vi kan lære af for at minimere både antallet af arbejdsulykker og alvorligheden af arbejdsulykkerne, siger Lone Trap.

Fokus på sikkerhed

Rapporten er ikke færdig endnu, men ifølge Lone Trap fokuserer den på de bagvedliggende årsager til ulykken og på de krav man skal stille til sikkerheden, når der arbejdes med lifter.

Hun understreger, at medarbejderne fra Kleinsmeden Rønnede A/S reagerede helt som de skulle, og beredskabet fungerede, da ulykken ramte den 12. marts. Baltic Pipe-projektet har været i gang i knapt tre år.

arrow Borgmester: Vi må godt være uenige i partiet
12. maj 2021 kl. 13:17 Opdateret: kl. 13:17
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk