4. august 2021
Theresa Bernstein og Jørgen Pedersen fra aktionsgruppe til bevarelse af Mogenstrup ås, foreslår at DSB placerer værkstedet i øverup, tæt ved industriområdet i Holsted. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Theresa Bernstein og Jørgen Pedersen fra aktionsgruppe til bevarelse af Mogenstrup ås, foreslår at DSB placerer værkstedet i øverup, tæt ved industriområdet i Holsted. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktionsgruppe foreslår alternativ: Her kan DSB-værkstedet placeres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktionsgruppe foreslår alternativ: Her kan DSB-værkstedet placeres
Næstved - 25. maj 2020 kl. 19:19

- Det skal ligge lige her.

arrow Læs også: Forslag fra Mogenstrup: Giv os ny natur som plaster på såret

Jørgen Pedersen og Theresa Bernstein fra Aktionsgruppen til bevarelse af Mogenstrup ås, har inviteret Sjællandske på sightseeing i Øverup.

Sammen med arbejdsgruppen har han skrevet til Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og Erhvervsstyrelsen med en stribe skarpe argumenter om, hvorfor kommunen og DSB bør placere værkstedet i Øverup i stedet for den nuværende valgte placering for foden af de fredede Fårebakker, lige nord for Mogenstrup.

Og ifølge aktionsgruppen er der flere indlysende fordele ved at DSB slår sig ned i Øverup.

For og imod

- Ved Fårebakkerne er der store udfordringer med tilkørselsforhold til og fra værkstedet. Det skal ifølge kommunen foregå af den snævre og snoede Fladsågårdsvej. Men her i Øverup er vejforløbet allerede etableret og tilkørslen til kommunens øvrige vejnet er meget bekvem, argumenterer aktionsgruppen.

Men der er også et par iøjnefaldende ulemper ved at placere værkstedet i Øverup. Der ligger nemlig ni ejendomme indenfor 250 meter. De skal fjernes. Og terrænnet er også udstyret med et par gedigne bakker, som skal jævnes med jorden, da DSB kræver fladt terræn til det kommende værksted.

- Men samlet set er der ingen tvivl om, at det giver meget mere mening at placere værkstedet i et område, som i kommuneplanen er udlagt til erhvervsområde i stedet for at vælge en placering, hvor alle beskyttelseszoner til fredsskove og Fladsåen systematisk bliver overskredet, lyder argumenterne fra aktionsgruppen.

Statslig syltekrukke

I øjeblikket ligger sagen hos Erhvervsminister Simon Kollerup. Kommunen har bedt ham om at godkende placeringen nær Mogenstrup.

Uden ministerens godkendelse om at forvandle 71 hektar for foden af Fårebakkerne til byzone risikerer projektet nemlig op mod halvandet års ventetid på sagsbehandling i Planklagenævnet.

Det betyder også, at den offentlige høring er udsat til 30. juli. Udover Aktionsgruppen fraråder også Danmarks Naturfredningsforening at etablere værkstedet for foden af det fredede istidslandskab.

DSB forventer at værkstedet står færdigt i 2025.

Dermed rykker omkring 100 medarbejdere fra Otto Bussesvej i det indre København og ned til os andre i provinsen.

Helt ny bydel

DSB sælger arealet til Københavns Kommune som dermed råder over en attraktiv grund til en helt ny bydel i den kostbare del af Hovedstaden.

arrow Minister baner vej for stort DSB-værksted
30. juni 2020 kl. 11:55 Opdateret: kl. 10:11
arrow Fra kro til fælleshus: Nu kan nedrivningen gå i gang
06. juni 2020 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:21
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk