29. juli 2021
En podning tager kun to minutter og du er med til at hjælpe myndighederne med at få styr på smittekæderne. Arkivfoto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

En podning tager kun to minutter og du er med til at hjælpe myndighederne med at få styr på smittekæderne. Arkivfoto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ahhh hvor er det nemt at blive corona-testet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ahhh hvor er det nemt at blive corona-testet
Opdateret 22. maj 2020 kl. 13:12
Næstved - 22. maj 2020 kl. 12:21
Af Kim Palm

Du skal bare åbne munden og sige Ahhh.

arrow Læs også: Region kører ud og coronatester i bankens biler

Det kan de fleste af os finde ud af og nu har alle voksne borgere mulighed for at bestille tid og blive podet for Covid-19.

Først på ugen var det kun for unge mellem 18 og 25 år. Nu er der åbnet op alle. Dermed dribler du bare ind på hjemmesiden coronaproever.dk og booker en tid via Nem-ID, hvorefter du skal en tur i de efterhånden velkendte hvide telte, der er stillet op rundt omkring i landet.

Testet for tredje gang
Fredag var der således tæt trafik i Rådmandshaven i Næstved, hvor flere borgere benyttede sig af muligheden for at blive podet. En af dem var Susanne Kallegaard. Hun arbejder på plejehjemmet Symfonien og blev fredag testet for tredje gang.

- Det skyldes, at vi har haft ét tilfælde af corona på plejehjemmet. Beboeren klarede heldigvis frisag og personalet er også blevet testet og vi er smittefri, siger Susanne Kallegaard.

Senest tre dage efter testen leverer myndighederne svar på om du corona-ramt. I Næstved tager det typisk mellem 24 til 36 timer at få svar på hjemmesiden sundhed.dk.

Gør det for Danmark
Teststrategien skal skabe et større overblik over smittetrykket, men også gøre at man kan finde og isolere de smittede, så man kan stoppe nye smittekæder, fortæller direktør for Præhospital Center, Benny Jørgensen.

- Det er rigtig glædeligt, at myndighederne har åbnet op for at alle voksne danskere kan blive testet og jeg vil opfordre folk til at benytte sig af muligheden, da det giver os et overblik over smittetrykket og at du selv kan være med til at stoppe smittespredningen, siger Benny Jørgensen.

Hvis du bliver testet negativ for Covid-19 skal du ikke foretage dig yderligere. Men hvis du bliver testet positiv, skal du isolere dig selv i mindst syv dage og samtidig går smitteopsporingen i gang.

- Det vil sige, at du skal fortælle myndighederne om de 10 nærmeste du har været i kontakt med mere end et kvarter af gangen. De skal også testet. Her finder du yderligere oplysninger på sundhedsstyrelsens hjemmeside, siger Benny Jørgensen.

10.000 af gangen
Testcenter Danmark har kapacitet til 10.000 test om dagen. Heraf er de 8.000 raske personer, altså folk som ikke føler sig smittede, og 2.000 forbeholdt nære kontakter, altså folk som har været i tæt kontakt med en person, der er konstateret smittet med Covid-19.

I Region Sjælland kan du blive podet i Rådmandshaven i Næstved, på Dyrskuepladsen i Roskilde og på Falckstationen i Maribo.

Det er iøvrigt frivilligt om man vil dele resultatet af coronatesten med sin arbejdsgiver. Men det er dumt af lade være.

arrow Cotonatest: Endelig kom der svar
09. maj 2020 kl. 11:00 Opdateret: kl. 12:29
arrow Borgere undres: Der er meget roligt i testcentret
03. maj 2020 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:47
arrow Beredskabsdirektør besøgte testcenteret
02. maj 2020 kl. 18:40 Opdateret: kl. 15:59
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk