26. juli 2021
Nu er det ved at være tid for den nye affaldordning. Få mere at vide på Axeltorv på onsdag på Axeltorv kl. 10-13. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Nu er det ved at være tid for den nye affaldordning. Få mere at vide på Axeltorv på onsdag på Axeltorv kl. 10-13. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldsordning: Mød Team Affald på Axeltorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldsordning: Mød Team Affald på Axeltorv
Næstved - 21. juni 2021 kl. 10:38

Team Affald står klar på Axeltorv for vi nærmer os så småt torsdag 1. juli og dermed datoen for, hvornår den nye affaldsordning i Næstved Kommune træder i kraft, og alle borgere skal til at sortere i de samme 10 typer affald.

arrow Læs også: Scan dit skrald og ramrigtigt i affaldsbeholderen

I den forbindelse står Team Affald klar på Axeltorv onsdag den 23. juni fra klokken 10 til 13. Her kan alle interesserede komme forbi og få en snak med medarbejderne omkring den nye affaldsordning, og hvordan affaldet fremover skal sorteres. Grøn Omstilling vil også være til stede og fortælle om affaldets ressourcer.

10 typer affald

Et flertal i Folketinget vedtog sidste sommer, at alle landets 98 kommuner skal sortere i de samme 10 typer affald. Den nye ændring skal hjælpe med at øge mængderne af sorteret affald til genanvendelse og nedbringe CO2-udledningen.

I august samme år vedtog Næstved Byråd, at de 10 typer affald skal sorteres fra 1. juli 2021. Næstved Kommune er én blandt i alt fem kommuner på Sjælland, der er klar med udrulningen af den nye affaldsordning. Konkret betyder det, at borgerne fremover skal sortere i følgende typer affald: Madaffald, restaffald, papir og småt pap, glas, metal, plast (både hård og blød plast), mad- og drikkekartoner, farligt affald og tekstiler.

Ny genbrugsbeholder

Den nye genbrugsbeholder med fliplåg, som alle borgere i enfamiliehuse får leveret inden 1. juli, indeholder metal i ét rum og glas i et andet. Den vil blive vist frem på dagen - altså onsdag 23. juni på torvet - sammen med den røde miljøkasse til farligt affald og tekstilposen.

Beholderen med mad- og restaffald fortsætter som i den nuværende ordning. Den gamle genbrugsbeholder med glas, metal og hård plast/papir og småt pap omdannes til plast/mad- og drikkekartoner samt papir og småt pap (papir og småt pap ændres ikke). Farligt affald og ødelagte tekstiler indsamles i storskraldsordningen i de dertilhørende røde miljøkasser og poser.

:Beholderen til farligt affald er også en ny tilføjelse til den nye affaldsordning. Privatfoto

arrow 20 år i byrådet må være nok: Lad de unge komme til
18. juni 2021 kl. 17:35 Opdateret: kl. 17:35
arrow Førtidspensionister laver affald om til genbrugsguld
07. juni 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 15:37
arrow Grønt datingbureau for bygge og anlæg
29. maj 2021 kl. 06:18 Opdateret: kl. 18:18
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk