5. august 2020
Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis et lille barn gentagne gange oplever ikke at få kontakt, fortæller ledende sundhedsplejerske i Næstved Kommune Helle Kjølhede. Hun anbefaler forældre at lægge mobilen væk, når deres børn er vågne.
Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis et lille barn gentagne gange oplever ikke at få kontakt, fortæller ledende sundhedsplejerske i Næstved Kommune Helle Kjølhede. Hun anbefaler forældre at lægge mobilen væk, når deres børn er vågne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advarsel til forældre: Dit barn kan blive skærmjunkie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advarsel til forældre: Dit barn kan blive skærmjunkie
Opdateret 10. oktober 2019 kl. 08:33
Næstved - 10. oktober 2019 kl. 05:55
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere og flere børn og unge bliver afhængige af computerspil, iPads, mobiltelefoner og sociale medier. Det får alarmklokkerne til at ringe hos SSP i Næstved, der er et tværfagligt samarbejde mellem skole, socialområdet og politi.

arrow Læs også: VIDEO: Folkeskoleklasse vinder 10.000 kroner i regional video-konkurrence

SSP ser tilfælde, hvor børn helt ned til 3. klasse er afhængige af skærmen. De har derfor igangsat en målrettet indsats for at forebygge børn og unges afhængighed og gøre forældrene opmærksomme på, hvad det kan betyde, hvis de ikke sætter grænser, og deres børn bliver skærmjunkier.

- Vi ser for mange, der er afhængige af de sociale medier eller computerspil. De bliver kulrede i hovedet og aggressive og tager det med i klasselokalet. De har tabt kontrollen, og de har svært ved at koncentrere sig og sove om natten, fortæller SSP konsulent i Næstved Kommune, Anne Gunnerud Mortensen.

Det er for sent, hvis man først starter indsatsen i 0. klasse. Digital dannelse starter allerede i spædbarnsalderen, siger hun.

- Det er vaner, der skal være dannet tidligt, og forældrene skal være rollemodeller. Når forældre skifter ble eller går tur med barnevognen, er det ofte med mobiltelefonen i hånden. Vores bekymring går på, at der er for mange forældre, der kigger mere på deres mobil end på deres børn, siger hun.

Den tendens bekræfter ledende sundhedsplejerske i Næstved Kommune, Helle Kjølhede. Her gør de meget ud af at tale med forældrene om, hvor vigtigt det er, de er nærværende. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis et lille barn gentagne gange oplever ikke at få kontakt. De kan blive relationsforstyrret og på sigt have svært ved at aflæse andres signaler, fortæller hun.

- Så giver de i værste fald op, og så trækker de sig ind i sig selv. Det er faktisk alvorligt. Det er helt sikkert forældrenes ansvar, og de skal gå foran som rollemodeller, siger Helle Kjølhede.

arrow Børn ned til 3. klasse er afhængige af skærmen
10. oktober 2019 kl. 20:18 Opdateret: kl. 17:06
arrow Skoler får over seks millioner kroner til bedre faglokaler
01. oktober 2019 kl. 17:36 Opdateret: kl. 11:08
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk