21. oktober 2020
Mandag skrev Absalon og Næstved Kommune under på køb af en grund på Munkebakken, der sender sygeplejerskestuderende og andre sundhedsuddannelser fra Næstved Syd og ind midt i byen. Fotos: Absalon
gallery icon

Se billedserie

Mandag skrev Absalon og Næstved Kommune under på køb af en grund på Munkebakken, der sender sygeplejerskestuderende og andre sundhedsuddannelser fra Næstved Syd og ind midt i byen. Fotos: Absalon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Absalon bygger nyt campus midt i Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Absalon bygger nyt campus midt i Næstved
Næstved - 18. november 2019 kl. 10:52
Af Kim Palm

Professionshøjskolen Absalon og Næstved Kommune indgår nu en aftale om køb af grund til et nyt campus ved Munkebakken i Næstved. Efter planen vil det ny campus være klar til at blive taget i brug fra sommeren 2023.

arrow Læs også: Naboskole på Munkebakken bliver næsten dobbelt så stort som VUC

- Med det ny campus kommer Absalon og vores studerende meget tættere på byen - og i gåafstand til stationen - og det har vi længe haft et stort ønske om, siger Jens Stenbæk, bestyrelsesformand for Absalon.

Berit Hvalsøe, der er centerchef ved Center for Ernæring og Rehabilitering hos Absalon og campusansvarlig i Næstved glæder sig også over udsigten til den kommende beliggenhed.

- Det betyder blandt andet, at vi kan gøre studiemiljøet endnu bedre, end det allerede er, og samtidig vil den nye placering også være med til at skabe meget mere liv og tiltrække endnu flere studerende til byen, siger hun.

Det nye campus, der skal udvikles som led i en arkitektkonkurrence, skal være et aktiv for byen og integreres i området omkring Munkebakken og VUC.

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune udtaler:

- Vi er utroligt glade for, at vi nu kommer endnu et skridt nærmere vores vision om at etablere et samlet campus for uddannelser i Næstved. Vi glæder os til, at Absalon begynder at bygge ved Munkebakken ved siden af VUC. Det vil tiltrække flere studerende, som vil skabe endnu mere liv i midtbyen - det understreger, at Næstved virkelig er en uddannelsesby.

I Næstved udbyder Absalon fem professionsbacheloruddannelser: Bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske og administrationsbachelor. Alle uddannelserne er på 3 ½ år.

arrow Vandtårnsbakken er fredet: DN kom for sent på Munkebakken
01. december 2019 kl. 09:03 Opdateret: kl. 17:40
arrow Campus Absalon bliver en halv gang større end VUC
19. november 2019 kl. 19:11 Opdateret: kl. 12:39
arrow Campusbyggeri udskudt i flere år
05. februar 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 14:57
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk