19. maj 2019
Perlen i samlingen er denne stue belagt med gulv i douglasgran. Plankerne er 12,6 meter lange og kommer fra godsets egen have. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Perlen i samlingen er denne stue belagt med gulv i douglasgran. Plankerne er 12,6 meter lange og kommer fra godsets egen have. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent hus på Gunderslevholm: Se den nyrenoverede avlsgård fra 1728

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent hus på Gunderslevholm: Se den nyrenoverede avlsgård fra 1728
Næstved - 14. december 2018 kl. 19:16
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det prægtige gamle gods Gunderslevholm er under forvandling.

arrow Læs også: Guldsmedenes oldermanden savner naturen ved godset

- Kom indenfor. Nu skal I bare se, siger godsejer Claus Neergaard og viser vej mod den gamle trelængede avlsgård fra 1728.

Den står nu knivskarp, toprenoveret og nyistandsat. Med 6,4 millioner kr. fra Realdania og 10 millioner fra godsejerens egen lomme, er de gamle bindingsværksbygninger forvandlet til markedsplads for sjældne byggematerialer - og til fremtidens festlokaler for bryllupper, konfirmationer og andre af livets lykkestunder.

- Og også til gravkaffe. Vi har jo kirken lige ved siden af, siger Claus Neergaard.

Idéen opstod i 2010, hvor Claus Neergaard skulle have restaureret sin hovedtrappe. Han havde brug for at finde en helt særlig type granit, som det viste sig at være næsten umuligt at opdrive. Det blev startskuddet for en ny forretningsidé: Gunderslevholms tomme avlsgård skulle omdannes til markedsplads.

- Jeg er meget optaget af recirkulering og genbrug. Derfor har jeg samlet en lang række af avlsgårdens oprindelige materialer. Her kan du finde både munkesten, granit og selvimprægneret træ som tuja, cypres, lærk og douglasgran, siger Claus Neergaard.

Lørdag er der åbent hus på Gunderslevholm, der har været i Neergaardfamiliens eje siden 1803.

Dørene går op klokken 10.30 og hver hele time frem til kl. 14.30 vil Claus Neergaard vise rundt i de smukke gamle bygninger og fortælle mere om idéen med markedspladsen.

- Jeg gør det fordi det morer mig. Det morer mig virkelig at se gode gedigne materialer blive genanvendt til glæde for andre, siger Claus Neergaard, mens håndværkerne gør klar til den sidste finish inden offentligheden bydes indenfor i morgen.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk