19. oktober 2021
Tirsdag er dagen, hvor der skal skæres uhyggelige græskarlygter. 

Foto: Tania Lundberg Lykkegaard
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag er dagen, hvor der skal skæres uhyggelige græskarlygter. Foto: Tania Lundberg Lykkegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent bålhus på Avnø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent bålhus på Avnø
Næstved - 12. oktober 2021 kl. 15:26
Af Dorte Rye Silbo

Ferie: Der er samlet frugt og urter, indfanget krabber og indkøbt græskar.

Avnø Naturcenter på Flyvervej i Lundby er om altid klar med tre dages oplevelser i efterårsferien, der afvikles i det naturskønne område. Der er kaffe og varmt kakao alle dagene.

19. oktober skal der kreeres uhyggelige græskarlygter med knive og store skeer til halloween. Intet går til spilde, så der tilberedes suppe af indmaden tilført ristede græskarkerner over bålet. Der er græskar til børnene, så længe lager haves.

Pandekager tilberedes fra bunden. Der graves bålsted, hugges brænde og tændes bål med primitive virkemidler. Der males mel, rystes smør og blandes dej.

Tre rettes menu

- Deltagerne skal torsdag producere en tre retters menu ved fælles hjælp. Vi tænder op i bålet, dissekere, snitter, svitser, koger og sier., fortæller Tania Lundberg Lykkegaard og Pia I.T. Jakobsen, naturvejledere på Avnø Naturcenter.

Bagefter skal der samles frugter, laves mørdej og rystes flødeskum. Sammen skaber vi den lækreste menu, serveret i den rækkefølge det bliver klart, fortsætte de. Forretten er supper af krabber fra Avnø Fjord, hovedret: Avnøs flyvergryde med fugl og rodfrugter samt til dessert bålkage med Avnøs frugt/bær og flødeskum.

Børn og voksne er velkommen til at være med. Aktiviteter begynder alle tre dage kl. 11 og slutter kl. 14. Prisen er 30 kroner pr. voksen og 20 kroner pr. barn (mobilepay).

Børn kan kun deltage sammen med ansvarlige voksne. Alle aktiviteter gennemføres uanset vejr. Medbring tøj efter vejret - og lidt til. Samt mad og drikke.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk