16. september 2021
Glæden er tydelig, når en robot gør som den skal til Space Challenge. Her holdet The Galaxy Squad fra sidste år. Der er LEGO Space Challenge 10., 11. og 12. marts i Ny Ridehus i Næstved. Fotos: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Glæden er tydelig, når en robot gør som den skal til Space Challenge. Her holdet The Galaxy Squad fra sidste år. Der er LEGO Space Challenge 10., 11. og 12. marts i Ny Ridehus i Næstved. Fotos: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 650 børn dyster med robotter og raketter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

650 børn dyster med robotter og raketter
Næstved - 10. marts 2020 kl. 17:12
Af Jan Jensen

Det er fjerde gang og en oplevelse i særklasse for dem, der ikke har mærket suset fra salen, når eleverne tester robotter og raketter. Der hujes og klappes, og nogle af kampene kan følges på storskærm mens to speakere levende kommenterer, hvad der sker - og hvem der fører.

arrow Læs også: Robot-Bob giver piller til folket

Tirsdag og frem til torsdag udfordrer 650 elever fra 29 af kommunens 5. klasser hinanden i LEGO Space Challenge i Ny Ridehus, og formålet med konkurrencen er at styrke elevernes læring i naturfag.

- Vi glæder os hvert år over at høre eleverne bruge svære fagudtryk, når de forklarer hvordan deres bil, robot eller raket virker. Vi møder elever, som har styr på tandhjulsstørrelser, omdrejningstal og syre/base-forhold som noget af det mest naturlige i verden. Det er da meget godt gået i 5. klasse, lyder det fra Anne Bach Nielsen.

Hun er pædagogisk konsulent i Næstved Kommune og en af arrangørerne af LEGO Space Challenge.

Op til konkurrencen har eleverne arbejdet med at bygge og programmere små LEGO-robotter, de har konstrueret og bygget biler til matchrace, og de har lavet dokumentarfilm om konstruktion og opsendelse af deres egne raketter.

Der kåres en samlet vinder af hele LEGO Space Challenge pr. konkurrencedag. Desuden kåres der vindere i seks underkategorier. To pr. hovedkategori.

arrow Højtbegavede børn tilbydes særligt forløb i folkeskolen
06. marts 2020 kl. 11:51 Opdateret: kl. 11:04
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk