17. januar 2021
Vaccinationscentret ligger samme sted som regionens Covid-19-Testcenter.Fotos: Rikke Bondesen
gallery icon

Se billedserie

Vaccinationscentret ligger samme sted som regionens Covid-19-Testcenter.Fotos: Rikke Bondesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60 ældre indvier Covid-19-vaccinecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 ældre indvier Covid-19-vaccinecenter
Opdateret 07. januar 2021 kl. 17:21
Næstved - 07. januar 2021 kl. 10:15
Af Rikke Bondesen

Der var ikke kommet skilte op endnu, og det elektroniske bookingsystem til Covid-vaccinationen var heller ikke i luften, da vaccinationscentret på Grimstrupvej 185 i Næstved blev indviet onsdag eftermiddag. Centret ligger i forbindelse med det Covid-19-testcenter, som Region Sjælland driver på samme adresse.

arrow Læs også: Video: Kommunale p-vagter guider dig til at få p-afgift

Formiddagen brugte personalet til at få de fysiske rammer og arbejdsgange på plads. Imens tog kommunen kontakt til ældre sårbare borgere i målgruppen, og fik et ja tak fra 60, som kunne få deres første vaccine senere på dagen.

- Vi valgte at starte op på den måde, og bad kommunen om at hjælp fordi det centrale bookingsystem ikke var køreklar endnu, fortæller lægefaglig enhedschef i Region Sjælland, Søren W. Rasmussen.

160 i denne uge

Ifølge direktør i Næstved kommune, Jakob Bigum Lundberg, er kommunen blevet bedt om at udpege i alt 160 borgere som bliver tilbudt en vaccination i de kommende dage.

- Det betyder at målgruppen af ældre over 85, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje i eget hjem i Næstved kommune vil være færdigvaccineret på lørdag, siger Jakob Bigum Lundberg.

Indgangen til vaccinationscentret.

I næste uge forventer han at man går videre med den yngre gruppe borgere, som modtager hjælp. Ældre selvhjulpne borgere skal selv booke tid og sørge for transport til vaccinationsklinikken.

Lægefaglig enhedschef i Region Sjælland, Søren W. Rasmussen håber at online bookingsystemet vil fungere i næste uge, men det har regionen ikke indflydelse på.

- Det er et nationalt system, siger han.

Hvor mange der kan vaccineres i Næstved i den kommende uge afhænger af hvor mange vacciner Region Sjælland bliver tildelt.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk