22. september 2021
Planlagte behandlinger og operationer indenfor ortopædkirurgi på Næstved Sygehus aflyses på grund af strejke blandt sygeplejerskerne. Foto: Jens Wollesen
Planlagte behandlinger og operationer indenfor ortopædkirurgi på Næstved Sygehus aflyses på grund af strejke blandt sygeplejerskerne. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 operationer om ugen aflyses på grund af strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 operationer om ugen aflyses på grund af strejke
Næstved - 16. juni 2021 kl. 15:31
Af Rikke Bondesen

Når sygeplejerskerne natten til lørdag indleder deres lovligt varslede strejke, betyder det at omkring 50 planlagte ortopædkirurgiske operationer på Næstved Sygehus vil blive aflyst hver uge, så længe strejken varer. Patienter der får aflyst deres operationer får besked i deres e-boks eller telefonisk.

arrow Læs også: Strejke-frokost på Hjultorv i Næstved

- Vi sender besked ud i disse dage, men aflyser kun for nogen dage frem fordi vi jo ikke ved hvor længe strejken kommer til at vare, siger direktør på Næstved, Ringsted og Slagelse sygehuse, Niels Reichstein Larsen.

Det er kun patienter, som ikke er truet på liv eller førlighed, der vil få udsat deres operationer eller ambulante behandlinger.

28 sygeplejersker strejker

På Næstved sygehus er der udtaget 28 sygeplejersker til at deltage i strejken. De arbejder til daglig på sengeafsnit og ambulatorie for ortopædkirurgi eller sammedagskirurgisk afsnit.

- Det er klart at man vælger at gå i strejke på afsnit som er en del af specialet på Næstved sygehus, som laver rigtig mange planlagt knæ og hofteoperationer, siger sygehusdirektør Niels Reichstein Larsen.

Han fortæller at man ikke skal regne med at få tid på et andet af Region Sjællands sygehuse i stedet for, hvis tiden på Næstved sygehus bliver aflyst.

- Vi udfører ikke strejkeramt arbejde, men der vil stadig blive henvist patienter til privathospitaler i samme omfang som vi plejer, fortæller Niels Reichstein Larsen.

Slagelse rammes hårdt

De andre afsnit på Næstved sygehus, som omfatter for eksempel medicinske afsnit og kræftbehandlingen, inddrages ikke i strejken i første omgang. Ud over Næstved sygehus er Slagelse sygehus også udtaget til strejken af Dansk Sygeplejeråd. På Slagelse sygehus går mere end 350 sygeplejersker i strejke. Det rammer flere operationsafsnit, ambulatorier, sengeafsnit og administration.

Patienter til Slagelse sygehus får også besked via telefon eller e-boks, hvis deres tider bliver aflyst.

arrow Strejke udsætter tusindvis af operationer og behandlinger
23. juni 2021 kl. 11:55 Opdateret: kl. 11:56
arrow Forening vil have demensområdet undtaget fra strejke
21. juni 2021 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:28
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk