15. november 2018
Det nye boligområde etableres mellem Rideskolen Baunehøj og Halfdan Rasmussens Vej. Foto: Næstved Kommune
gallery icon

Se billedserie

Det nye boligområde etableres mellem Rideskolen Baunehøj og Halfdan Rasmussens Vej. Foto: Næstved Kommune
Foto: jx0i11
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 36 boliger indrettes i hestefold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

36 boliger indrettes i hestefold
Næstved - 09. februar 2018 kl. 06:19
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu skal der bygges attraktive boliger ved Rideskolen Baunehøj.

Næstved Kommune er klar med et lokalplanforslag, som giver mulighed for at opføre 36 boliger i direkte forlængelse af den nuværende Digtervejs-udstykning. Og med rideskolen som nabo.

Planen er i høring frem til 20. marts, og 22. februar holdes borgermøde.

Byrådets Plan og Erhvervsudvalg anbefaler den nye udstykning, og siger ja til, at området skal vejbetjenes fra Chr. Winthers Vej. Netop vej-spørgsmålet har været til debat siden de første udstyknings-planer kom frem i 2015. Lokalrådet mener, at Chr. Winthers Vej bliver overbelastet. Den frygt deles ikke af udvalgsformand Daniel Lillerøi (S).

- Chr. Winthers Vej er facadeløs, og det er begrænset, hvor mange flere biler, der vil køre på vejen. Det har hele tiden være meningen, at de nye boligområder skal vejbetjenes fra Chr. Winthers Vej, så det har været kendt længe. Men vi lægger planen frem og holder borgermøde. Så forholder vi os til eventuelle indsigelser, siger Daniel Lillerøi til Sjællandske.

Ifølge Næstved Kommunes målinger kører der kun omkring 700 biler på Chr. Winthers Vej i døgnet. Det er ikke meget på en facadeløs bred vej. Facadeløs betyder, at ingen har direkte ud- eller indkørsel til vejen.

Trafikken fra de 36 planlagte boliger i lokalplanområdet vurderes ikke at give kapacitetsproblemer på Chr. Winthers Vej. Ifølge erfaringer vil de nye boliger generere en trafik på cirka 130 personbiler pr. døgn, hvilket næppe vil være mærkbart, selv med den kommende trafik fra Klosterlunden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk