30. maj 2020
Lupinhaven er et af de nye byggerier, som får en del små lejligheder. De er blandt andet tiltænkt studerende på campus, men en mindre del kan også blive brugt til flygtningeboliger.
Lupinhaven er et af de nye byggerier, som får en del små lejligheder. De er blandt andet tiltænkt studerende på campus, men en mindre del kan også blive brugt til flygtningeboliger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 nye boliger reserveres til flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 nye boliger reserveres til flygtninge
Næstved - 04. december 2018 kl. 13:21
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

50 eller 25? Hvor mange af de kommende billige lejeboliger skal øremærkes til flygtninge?

arrow Læs også: Antallet af flygtninge styrtdykker stadig

Det var et af spørgsmålene, da Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget i Næstved Kommune havde møde mandag eftermiddag, og oplægget lød på enten 50 af de nye boliger eller 25 og så leje af private boliger ved siden af.

Udvalget landede på, at der skal reserveres 30 af de nye billige et-værelses lejligheder, som flygtningene rent faktisk har råd til at bo i, selv om de er på den lave integrationsydelse.

- Vi er landet på 30 ud fra en vurdering af, hvad vi tror er bedst både for flygtningene og de andre, som skal bo der, siger udvalgsformand Anette Brix (K).

- Det vil ikke vil være godt, hvis mange flygtninge flytter ind i et nyt boligområde på samme tid, argumenterer udvalgsformanden blandt andet.

Om det så er nødvendigt at leje private midlertidige boliger ved siden af, har udvalget ikke taget stilling til.

- I første omgang ser vi, om vi kan klare det med de 30 boliger, siger Anette Brix.

Ved at vælge de 30 boliger, så kommer flygtningene til at udgøre cirka 13 procent af beboerne i de fire nye afdelinger, som er på tale.

Det største af dem er Domea/Trollebos Lupinhaven på Ejlersvej/Lupinvej, hvor byggeriet af 58 boliger gik i gang i foråret og forventes færdige til sommer. Her bliver der 22 etværelses boliger.

Så er der Klosteret på Præstøvej, hvor Boligselskabet Sjælland står bag ombygningen af det vandrehjemmet til 33 boliger, heraf 11 etværelses lejligheder, som efter planen står klar til maj. På Sneppevej bygger Lejerbo 35 boliger, hvoraf 17 er etværelses og 12 toværelses. Og endelig skal Domea/Trollebo også bygge på Nygårdsvej, 20 etværelses boliger.

Der har hele tiden været arbejdet på at finde permanente boliger til flygtningene, men i og med pavillonerne på Skyttemarksvej skal være tomme senest 20. juni 2020, så skal der findes plads til dem andetsteds inden da.

Boligafdelinger bliver kaldt ghettoer, når mere end halvdelen af beboerne er indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande. Næstved er ikke i nærheden af ghettoer nogle steder, men for at forebygge vedtog udvalget mandag, at man ikke anviser flygtninge til boligområder med mere end 25 procent udlændinge.

arrow Færre flygtninge og færre ledige giver millionoverskud på jobcenter
10. december 2018 kl. 05:56 Opdateret: kl. 20:42
arrow Jalal vender aldrig hjem igen til Iran
07. december 2018 kl. 19:30 Opdateret: kl. 14:40
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk