13. november 2019
Lille Næstved Skole mangler plads til eleverne. Derfor udbygges afdeling Karrebækvej. De første 20 millioner kroner er frigivet, og første spadestik tages i starten af december. Foto: Mia Than West
Lille Næstved Skole mangler plads til eleverne. Derfor udbygges afdeling Karrebækvej. De første 20 millioner kroner er frigivet, og første spadestik tages i starten af december. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20 millioner frigivet til skolebyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 millioner frigivet til skolebyggeri
Næstved - 01. maj 2019 kl. 07:50
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udbygningen af Lille Næstved Skole, afdeling Karrebækvej, er nu et skridt tættere på. Byrådet har frigivet 20 millioner kroner, som skal bruges på udvidelse af skolen.

arrow Læs også: Ny udskoling på vej: Elever flytter ind i starten af 2021

Årsagen er større elevpres, og der vil i fremtiden ikke være plads til alle eleverne. Derfor bygges der i alt seks nye klasselokaler og tre nye faglokaler på det grønne område lige uden for fagfløjen.

Akut behov
Det var i forbindelse med budgetforliget i september sidste år, at Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti gav hinanden hånden på at udvide Lille Næstved Skole, afdeling Karrebækvej.

Der er i anlægsbudgettet afsat 20 millioner kroner i 2019 og 10 millioner kroner i 2020 til at udbygge skolen med 1562 kvadratmeter.

Presset på Lille Næstved Skole er så stort, at der allerede til sommer mangler plads i klasselokalerne. På Herlufsholmvej har man valgt at lave et stort klasselokale om til to, og på Karrebækvej tages lokaler i hallen i brug som midlertidige klasselokaler.

Planlægningen af byggeriet er i fuld gang, og det forventes, at første spadestik tages i starten af december. Torben Møller Nielsen forventer, at de nye lokaler står klar til brug senest til efteråret 2020.

- Så afhænger det af vejr og vind. Det er en meget snæver tidsplan, og der skal ikke gå meget galt, siger skolelederen.

arrow Ja til lokalplan - bare 20 år for sent
13. juni 2019 kl. 13:40 Opdateret: kl. 09:38
arrow Venstre vil afsætte 120 millioner kroner til nye skoler
11. september 2018 kl. 05:52 Opdateret: kl. 16:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk