3. august 2021
Den 14-årige dreng blev lokket ned i en kælder under Kalbyris Centeret, hvor han blev gennemtæsket og røvet. Foto: Kim Palm
Den 14-årige dreng blev lokket ned i en kælder under Kalbyris Centeret, hvor han blev gennemtæsket og røvet. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årige dømt for ekstremt voldeligt røveri ved højlys dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

16-årige dømt for ekstremt voldeligt røveri ved højlys dag
Næstved - 13. november 2020 kl. 17:10
Af Esben Thoby

Omkring klokken 14.30 på den sidste søndag i maj blev en bare 14-årig dreng lokket ned i et kælderrum til det gamle Kalbyris Center, hvor han blev udsat for grov vold og røveri.

Gerningsmændene var to jævnaldrende drenge samt to ældre drenge på 16 år. De to yngre drenge er under den kriminelle lavalder og kan ikke straffes, men det kan de to ældre, som nu begge er blevet idømt hver otte måneders ubetinget fængsel.

arrow Læs også: Skoleudflugt: 10-årig dreng voldtaget i skoven af 16-årig

Det har Retten i Næstved netop afgjort, selvom de to 16-årige nægtede sig skyldige. De erkendte, at de havde været til stede, men de havde ikke deltaget i hverken volden eller røveriet, bedyrede de.

En kasket og 83 kroner

Den 14-årige kendte flere af gerningsmændene, som han havde aftalt at mødes med den pågældende søndag. Da han gik med ned i kælderen, blev han slået flere gange med flad hånd i ansigtet af en af de yngste overfaldsmænd, som også væltede ham omkuld og fastholdt ham i et kvælertag.

Herefter tog de andre drenge fat og tildelte den 14-årige adskillige slag, spark og tramp i både hovedet og på kroppen. Mens han lå ned, blev han desuden slået flere gange på kroppen med en medbragt nødhammer, der ellers hører til i busserne, hvor den i nødstilfælde kan anvendes til at slå ruden i stykker med.

Derefter røvede de fire voldelige drenge det stakkels offer. Udbyttet var en Hugo Boss-kasket, en Tommy Hilfiger-kortholder med diverse kort i samt 83 kroner.

Optaget på telefon

Episoden blev af retten takseret til legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter samt røveri. Det var desuden en skærpende omstændighed, at overfaldet var planlagt på forhånd.

De to 16-årige, der begge er bosiddende i Næstved, blev desuden dømt efter den almindelige voldsparagraf. Det blev de, fordi de fulgte efter den 14-årige, da det var lykkedes ham at komme på benene igen og løbe hen til den nærliggende Lidl på Erantisvej.

Her tog de to yngre voldsmænd over igen, idet den ene - på opfordring af de to 16-årige - uddelte slag med flad hånd, mens den anden optog det hele på sin mobiltelefon.

Modtog domme

I retten vidnede den 14-årige dreng samt hans to jævnaldrende overfaldsmænd. De fortalte, at de 16-årige også havde været med til det grove overfald og røveriet - og altså ikke bare kigget på. Selvom de to 16-årige havde nægtet sig skyldige, valgte de begge at modtage deres domme.

Ud over grov vold, røveri og vold blev de også dømt for overtrædelse af våbenloven for besiddelse af den ulovlige nødhammer. Den 14-årige har ikke fået varige mén af overfaldet.

arrow Fældet af telefon: Nu er der afsagt dom i sag om salg af kokain
14. november 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 14:16
arrow 63-årig kvinde frifundet for krænkelse af anklager
12. november 2020 kl. 11:55 Opdateret: kl. 10:21
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk