28. maj 2020
Den 16-årige dreng er blandt andet tiltalt for trusler om skoleskyderi mod Ellebækskolen, afdeling Kalbyris. Foto: Esben Thoby
Den 16-årige dreng er blandt andet tiltalt for trusler om skoleskyderi mod Ellebækskolen, afdeling Kalbyris. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig dreng tiltalt for trusler om skoleskyderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig dreng tiltalt for trusler om skoleskyderi
Opdateret 05. april 2019 kl. 08:31
Næstved - 05. april 2019 kl. 07:38
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»100 likes eller jeg laver et skoleskyderi i morgen«. Den besked får nu retslige konsekvenser efter at en dengang 15-årig dreng fra en computer på Ellebækskolen, afdeling Kalbyris, 22. oktober sidste år truede med et skoleskyderi på Facebook-gruppen »Havenmentum«, der har omkring 30.000 medlemmer.

arrow Læs også: Frygtede skoleskyderi: Nu skal 16-årig for retten

Muligvis var der tale om en grovkornet spøg, som ikke var værd at tage seriøst. Men det gør myndighederne. Den 16-årige er nemlig blevet tiltalt efter straffelovens paragraf 266, der handler om trusler, som fremkalder alvorlig frygt for eget eller andres liv. Staframmen går fra bøde og helt op til to års fængsel.

- Vi tager den slags trusler meget seriøst. Derfor fører vi sagen for retten, siger senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Anne Marie Fink.

Skoleleder på Ellebækskolen, Anette Rumann, bekræfter over for Sjællandske, at konsekvensen af truslerne blev, at den 15-årige dreng flyttede skole til Kobberbakkeskolen, afdeling Sjølund.

Men også her har drengen leveret trusler, fremgår det af anklageskriftet. Fra en skolecomputer på Kobberbakkeskolen, afdeling Sjølund, skrev han 22. februar på Facebook følgende besked til medarbejderne på dagbladet B.T.: »Tag haven og skoven op igen eller jeg laver b.t. skyderi«, »I ved jeg ikke laver sjov efter den artikel I skrev om mig« og »I har 24 timer«.

Beskederne blev også lagt på Facebook-gruppen »Ghettoen«, og anklagemyndigheden vurderer, at truslerne var med til at fremkalde alvorlig frygt hos B.T.'s medarbejdereww og hos læsere på Facebook. Da drengen er under 18 år, skal hans sag behandles i et særligt ungdomskriminalitetsnævn. Retssagen er berammet til torsdag den 11. april.

arrow Politiet trækker sag om skoleskyderi tilbage
12. april 2019 kl. 13:46 Opdateret: kl. 09:45
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk