24. oktober 2019
I starten af november arrangerede borgere debatmøde på Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup, som står til lukning. De må væbne sig med tålmodighed, før de får endelig besked.  Foto: Mia Than West
gallery icon

Se billedserie

I starten af november arrangerede borgere debatmøde på Holmegaardskolen, afdeling Holme-Olstrup, som står til lukning. De må væbne sig med tålmodighed, før de får endelig besked. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 159 høringssvar: Udvalg i dialog om ændringer i skolestruktur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

159 høringssvar: Udvalg i dialog om ændringer i skolestruktur
Næstved - 30. november 2018 kl. 16:00
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i Børne- og Skoleudvalget sendte 1. oktober forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune i otte ugers offentlig høring. Den høringsperiode er nu afsluttet.

arrow Læs også: Skolestruktur vedtaget i bredt forlig: To skoler lukker

Der er indsendt i alt 159 høringssvar, og af dem kommer de 21 fra bestyrelser, MED-udvalg, elevråd og faglige organisationer. 138 er fra interesserede og berørte borgere, foreninger og lokalråd.

Ved første øjekast ser det ud til, at høringssvarene ikke har givet anledning til ændringer eller justeringer i forslaget. Det forslag, der er lagt ud på Næstved Kommunes hjemmeside i forbindelse med dagsordenen for Børne- og Skoleudvalgets møde mandag den 3. december er fuldstændig identisk med forslag, der blev sendt i høring i oktober.

Det er der en naturlig forklaring på, fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe (B).

Det forslag, der er vedhæftet dagsordenen ikke er det endelige. De syv medlemmer i udvalget er i fuld gang med at gennemgå høringssvarene og drøfte mulige justeringer.

- Der er ikke nogen konklusion endnu. Vi sidder og forhandler i øjeblikket. Vi er i dialog om, hvordan vi skal skære det. Indtil vi får snakket os tættere på hinanden, er der ingen indstilling, siger Lars Hoppe Søe.

Dagordenen skal offentliggøres senest fire dage før udvalgsmødet. Derfor har man lagt det gamle forslag som bilag til dagsordenen, indtil Børne- og Skoleudvalgets medlemmer er blevet enige om, hvad indstillingen skal indeholde.

- Vi sidder jo og forholder os til høringssvar og den proces, der har været. Det giver anledning til drøftelser i forhold til, hvad der vil være fornuftigt at justere, og hvad det ikke vil være fornuftigt at justere. Der bliver ikke besluttet noget før udvalgsmødet, konstaterer han.

Fra 1. august 2016 blev der indført ny skolestruktur i Næstved Kommune. 17 selvstændige folkeskoler blev lagt sammen i seks nye skoledistrikter med tilhørende matrikler, og der blev samtidig indført områdeledelse på skolerne.

Børne- og Skoleudvalget har siden januar i år evalueret skolestrukturen for at afdække tilfredsheden med den gennemførte omorganisering. På baggrund af blandt andet spørgeskemaundersøgelser til forældre og elever samt dialogmøder på alle skoler har udvalget udarbejdet et forslag til omorganisering af skolerne.

Når Børne- og Skoleudvalget er nået til enighed, sendes indstillingen til byrådet. Her træffes beslutningen om eventuelle ændringer af skolestrukturen på årets sidste byrådsmøde den 18. december.

arrow Bekymrede elever ønsker svar: Hvorfor splitter I vores skole?
16. december 2018 kl. 07:00 Opdateret: kl. 00:27
arrow Specialelever fredes - to folkeskoler lukker
04. december 2018 kl. 05:55 Opdateret: kl. 06:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk