11. december 2017
Rebecca Helqvist, leder af integrationsteamet i Næstved Kommune, har sat sine medarbejdere til at finde jobs til den udsætningstruede flygtningefamilier i kommunen. Foto: Henrik Førby  Jensen
Rebecca Helqvist, leder af integrationsteamet i Næstved Kommune, har sat sine medarbejdere til at finde jobs til den udsætningstruede flygtningefamilier i kommunen. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15 familier kan blive smidt ud af deres boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 familier kan blive smidt ud af deres boliger
Næstved - 21. april 2017 kl. 11:32
Af Robert Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu begynder man at kunne mærke effekten af integrationsydelsen, kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen.

15 flygtningefamilier har nu så få penge, at medarbejdere i Næstved Kommune frygter, at familierne bliver sat på gaden, hvis der ikke bliver grebet ind.

De 15 familier er blevet placeret i permanente boliger, før regeringen indførte den nye integrationsydelse, og derfor bor de i boliger, der passede til deres tidligere indkomst, men som nu er alt for dyre.

I sommeren 2015 blev integrationsydelsen for familier med børn sat ned fra 28.832 kroner før skat til 16.638 kroner før skat. Det har bragt de 15 familier på randen af økonomisk kollaps, og de risikerer nu, at blive sat ud af deres boliger.

Især én familie har akut brug for hjælp, kan man læse i dagsordenen for Beskæftigelsesudvalget.

De 15 familier bliver især ramt af 225-timers-reglen, der er fuldt indfaset fra 1. april i år. Næstved Kommune har sat ind for at skaffe de berørte mennesker arbejde, så de ikke bliver sat ned i ydelse.

- Hvis de ikke har fået arbejde, så gennemgår vi deres sager igen. Måske vi ikke har søgt bredt nok, så må vi prøve igen, siger Rebecca Helqvist, leder af integrationsteamet i Næstved Kommune.

Hun slår fast, at det er bedst, hvis man kan finde permanente jobs til dem, men at man også leder efter småjobs, vikarjobs og lignende.

Formand for beskæftigelsesudvalget Anette Brix (K) fortæller, at udvalget følger situationen nøje, og hun glæder sig over, at forvaltningen har fokus på problemet.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk