31. oktober 2020
I nattens mulm og mørke besatte 14 klimaaktivister en mennesketom ejendom i Everdrup i Sydsjælland i protest mod gasprojektet Baltic Pipe. Privatfoto
I nattens mulm og mørke besatte 14 klimaaktivister en mennesketom ejendom i Everdrup i Sydsjælland i protest mod gasprojektet Baltic Pipe. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 14 klimaaktivister i aktion mod omstridt naturgasledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 klimaaktivister i aktion mod omstridt naturgasledning
Næstved - 05. januar 2020 kl. 13:25
Af Anna C. Møhl

Politiet fjernede tidligt søndag morgen en gruppe klimaaktivister, der var trængt ind i et menneskeforladt hus i Everdrup i Sydsjælland.

arrow Læs også: Stor billedeserie: Cykeldemo mod Baltic Pipe

Huset er blevet eksproprieret, så det statsejede energiselskab Energinet kan bygge Nordeuropas største kompressorstation. Det mere end seks milliarder dyre anlægsprojekt skal transportere norsk naturgasgas via Danmark til Polen.

14 aktivister fra Baltic Pipe Nej Tak blev bortvist af politiet, som orienterede de ellers fredelige demonstranter om, at de er uønskede på den tomme landbrugsejendom.

- Det gik stille og roligt for sig, siger Tom Trude, linjechef for beredskabet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Sjællandske.

Aktivisterne mener, at Baltic Pipe er uforeneligt med Parisaftalen og folketingets aftale om en ny klimalov, der indholder en aftale om at tage internationalt ansvar.

- Energinet spinder os ind i et fossilt energinet, som det bliver dyrt at vikle os ud af igen. Vi besætter ejendommen, fordi regeringen ved at give myndighedstilladelsen viser, at den ikke tager klimaudfordringen alvorligt, siger Morten Maler, der er talsperson for gruppen af danske og internationale aktivister.

arrow Modstandere af Baltic Pipe cykler i protest
04. juni 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 22:03
arrow Debat: Baltic Pipe kan stoppes
19. maj 2020 kl. 14:20 Opdateret: kl. 09:38
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk