26. juni 2019
Efterkommerne bor stadig på gården i Nr. Tvede. Her er det Niels Henrik og hustruen Merete og Monty Nielsen sammen med forfatteren bag bogen om Ludolf Nielsen, Jens Cornelius. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Efterkommerne bor stadig på gården i Nr. Tvede. Her er det Niels Henrik og hustruen Merete og Monty Nielsen sammen med forfatteren bag bogen om Ludolf Nielsen, Jens Cornelius. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Lidt stolt er man vel altid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Lidt stolt er man vel altid
Næstved - 21. januar 2019 kl. 20:25
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver jul samles familien Nielsen i den gamle gård i Nr. Tvede og mens de går rundt om træet synger de: Oh, du dejlige grønne træ, som stråler til julens ære! Stuen dufter så grønt og godt, hvor kommer du fra, du kære ?

Melodien til den kendte julesang er nemlig skrevet af Ludolf Nielsen, en af hans få folkelige kompositioner, der har fundet vej til børnebogsklassikeren »De Små Synger«.

- Ja, lidt stolt er man vel altid over at være i familie med Ludolf, men det er nu ikke noget vi sådan går og tænker på i hverdagen, siger Niels Henrik Ravn Nielsen. Sammen med broderen Monty er han født på gården i Nr. Tvede.

Ludolf Nielsen fik aldrig børn, så Niels Henrik og Monty er blandt de nærmeste efterkommere. Deres bedstefar var nemlig Ludolfs lillebror.

- Jo, jeg spiller da lidt klassisk selv, siger Monty Nielsen. Han var også tilstede, sammen med den øvrige familien Nielsen, da et af Ludolfs Nielsens største værker, Babelstårnet, blev opført i DR's koncertsal i 1998.

- Med to kor, et kæmpe symfoniorkester og sendt direkte til 21 lande. Det var stort, erindrer Monty Nielsen.

Sammen med Niels Henrik drev Monty i mange år gården som fritidslandbrug. Nu er jorden solgt fra. Niels Henrik og hustruen Merete bor stadig på den firelængede ejendom med toppede brosten i gården.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk