17. januar 2018
Peder Timm har aldrig været medlem af et politisk parti, men han har været tilhænger af Socialdemokratiet, fortæller han. Dog ikke mere, for »Carsten Rasmussen har behandlet vælgerne på en dårlig måde«. Peder Timms enmandsliste, Bedre skoler - Bedre fremtid, indgår i stedet i valgforbund med Enhedslisten, De Radikale, Kristendemokraterne, NæstvedPartiet, Børnenes Parti og Morten Nalepa. Privatfoto
Peder Timm har aldrig været medlem af et politisk parti, men han har været tilhænger af Socialdemokratiet, fortæller han. Dog ikke mere, for »Carsten Rasmussen har behandlet vælgerne på en dårlig måde«. Peder Timms enmandsliste, Bedre skoler - Bedre fremtid, indgår i stedet i valgforbund med Enhedslisten, De Radikale, Kristendemokraterne, NæstvedPartiet, Børnenes Parti og Morten Nalepa. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil i byrådet: »Ekstremt dårligt behandlet af kommunen efter jeg reddede drengs liv«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil i byrådet: »Ekstremt dårligt behandlet af kommunen efter jeg reddede drengs liv«
Næstved KV17 - 13. oktober 2017 kl. 09:41
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til valget i november er det muligt at sætte kryds ved Bedre skoler - Bedre fremtid. Bag enmandslisten står 52-årige Peder Timm, der har boet i Næstved siden 1979. Han er gift og har to børn.

arrow Læs også: Ny byrådskandidat: Bilerne skal ud af indre Næstved

- Jeg er uddannet socialpædagog, men har arbejdet som skolelærer. Nu er jeg ansat i flexjob på Tornemark Dagskole efter en arbejdsulykke i 2010, fortæller han.

Arbejdsskaden skete, da Peder Timm arbejdede på en specialskole for børn med særlige behov i Køge.

- Jeg greb en tiårig dreng, der faldt ned fra et træ. Det gav et voldsomt knæk i min nakke, og jeg troede faktisk, den var brækket. I stedet har jeg nu fire diskosprolapser og kan ikke opereres. Men jeg er ikke i tvivl om, at jeg reddede drengens liv - bare en uge efter episoden faldt en pige ned fra samme højde, da hun kravlede ud gennem et vindue på Amager, og hun døde, beretter Peder Timm.

Byrådskandidaten vil, som navnet på hans liste kraftigt antyder, have bedre skoler i Næstved:

- Jeg synes, at skolerne er blevet ringere, siden man gennemførte omlægningerne. Den nye skolestruktur burde have kørt i en periode, inden man kastede sig ud i mere nyt, mener Peder Timm, der fortsætter:

- Alle steder hører jeg om folk, der er utilfredse med skolerne. Jeg har selv en datter, der skulle være startet i 0. klasse, men alene formøderne var nok til, at vi valgte Hindholm Privatskole i stedet. I demokratiets ånd bør vi i 2017 spørge brugerne af skolerne - forældre, elever, pædagoger, lærere og forældrebestyrelse - hvad de synes. Hvis jeg kommer i byrådet, vil jeg arbejde for mere brugerinddragelse på flere områder, blandt andet skolerne.

Opskriften på bedre skoler er egentlig ganske simpel, mener Peder Timm:

- Der skal simpelthen sættes flere penge af, så vi kommer på landsgennemsnittet, hvor der bruges 86.000 kroner per elev. Det tal er kun 71.000 i Næstved, lyder det.

Hvor pengene skal tages fra, har kandidaten dog ingen holdning til.

- Det har jeg ingen idé om. Jeg har jo ikke siddet i byrådet og ved ikke, hvor der bruges for meget. Men der er mange projekter for arbejdsløse og syge, som er meningsløse. Jeg er blevet sendt på kurser, der gjorde mig mere syg, end jeg var i forvejen, siger byrådskandidaten og kommer ind på sin anden mærkesag:

- En masse penge spildes på det område, og de kunne bruges mere fornuftigt. Private tilbud virker ikke. Jeg taler af erfaring, for jeg er blevet ekstremt dårligt behandlet af kommunen, siden jeg blev arbejdsskadet for syv år siden. Jeg gik to år uden sygedagpenge og levede af ingenting - der var jeg ved at miste hus, kone og børn, hele baduljen, beretter Peder Timm.

Bedre skoler - Bedre fremtid findes under Liste T til valget 21. november.

arrow Den komplette liste: De stiller op til byrådet i Næstved
11. oktober 2017 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:41
arrow Politisk solist: Nej til at hænge i lygtepælene
11. oktober 2017 kl. 07:13 Opdateret: kl. 16:56

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk