26. oktober 2020
Venstres Kristian Skov-Andersen forsøgte at skabe et alternativt flertal med Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten. Foto: Thomas Olsen
Venstres Kristian Skov-Andersen forsøgte at skabe et alternativt flertal med Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre-kandidat ville være borgmester: Kunne ikke honorere Enhedslistens krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-kandidat ville være borgmester: Kunne ikke honorere Enhedslistens krav
Opdateret 23. november 2017 kl. 07:18
Næstved KV17 - 23. november 2017 kl. 06:53
Af Mogens Lorentzen

I Sjællandskes forsidehistorie torsdag langer Helge Adam Møller (K) ud efter Venstres spidskandidat i Næstved Kommune, Kristian Skov-Andersen. Han siger, at et »rødt kabinet« i kommunen med Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre kunne være undgået, hvis Kristian Skov-Andersen ikke havde været så forhippet på selv at blive borgmester.

arrow Læs også: Venstre på jagt efter borgmesterkæden

Venstres spidskandidat erkender, at han gik efter borgmesterkæden - hvilket i så fald skulle være sket med støtte fra Konservative, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten.

- Venstre er i modsætning til De Konservative et parti med borgmesterambitioner. Derfor kæmpede vi nok lidt længere, end Helge Adam ville have gjort. Men vi må erkende, at Enhedslisten spillede meget hårdt ud overfor os, og kom med nogle krav, vi ikke kan honorere, siger Kristian Skov-Andersen.

Han er enig med Helge Adam Møller i at beklage »det Røde Kabinet«. Men han er fortrøstningsfuld omkring skoleområdet. Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale har meldt ud, at skolestrukturen skal evalueres, og der skal måske justeres.

- Det er som taget ud af vores valgprogram. Vi kan ikke være mere enige, siger Kristian Skov-Andersen til Sjællandske. Han konstaterer, at Venstres partiformand Hans Bay til sn.dk klokken 00.58 udtalte, at Venstre ikke havde opgivet borgmesterposten.

Omkring klokken 03.30 meddelte Carsten Rasmussen, at Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale havde aftalt, at han skulle være borgmester. Og at skatten skal sættes op.

arrow Her har socialdemokraterne haft magten i 100 år
22. marts 2019 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:27
arrow V-formand: Ikke borgmesterpost for enhver pris
05. marts 2019 kl. 19:54 Opdateret: kl. 10:16
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk