18. august 2019
Fra venstre: Jytte Kingo Andersen, 66, Michael Pedersen, 55, og Susanne Mortensen, 61. De er alle medlemmer af Klub Næstved, hvor de jævnligt kommer. De er enige om, at det er vigtigt at stemme til kommunalvalget og derfor har de også tænkt sig at stemme. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre: Jytte Kingo Andersen, 66, Michael Pedersen, 55, og Susanne Mortensen, 61. De er alle medlemmer af Klub Næstved, hvor de jævnligt kommer. De er enige om, at det er vigtigt at stemme til kommunalvalget og derfor har de også tænkt sig at stemme. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udviklingshæmmede: Hvorfor får vi ikke den hjælp, vi har brug for?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udviklingshæmmede: Hvorfor får vi ikke den hjælp, vi har brug for?
Næstved KV17 - 04. oktober 2017 kl. 09:29
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er vigtigt at stemme. Det er borgerpligt.

arrow Læs også: Debat: Udviklingshæmmede vil gerne ses og høres

Sådan siger 55-årige Michael Pedersen. Han er medlem af Klub Næstved, hvor han jævnligt kommer for at hygge sig sammen med de andre brugere af klubben. Der er på nuværende tidspunkt 68 medlemmer i Klub Næstved, som er en fritidsklub for udviklingshæmmede. Klubbens vision er, gennem foreningens aktiviteter, at styrke udviklingen af mennesker, der på trods af handicap kan begå sig i et samfund, som er i konstant udvikling.

Tirsdag den 21. november er der kommunal- og regionsrådsvalg, og Klub Næstved arbejder på at gøre udviklingshæmmede synlige i valgkampen for at alle, uanset handicap, skal bruge deres stemme.

- Det er godt at høre, hvad politikerne siger, så vi ved, hvad vi skal stemme. Hvis man ikke stemmer, kan man ikke brokke sig bagefter, konstaterer Susanne Mortensen.

Klub Næstved ønsker at sætte udviklingshæmmedes vilkår på dagsordenen og bruger meget tid på at tale med brugerne af klubben om valget, og hvor vigtigt det er at stemme. Derfor har bestyrelsen inviteret en række politikere på besøg - lige som de gjode ved kommunalvalget for fire år siden. Og her får brugerne rig mulighed for at komme i tale.

- Formålet er først og fremmest at skabe interesse for valget i den her gruppe. Men det er også for at synliggøre, at den her gruppe er her, forklarer May-Britt Bay Hansen, der er frivillig i Klub Næstved.

De udviklingshæmmede selv ser frem til vælgermødet. Nogle er helt sikre på, de kommer, mens andre er lidt mere tøvende eller endnu ikke har taget stilling. Fælles for dem alle er, at de har brug for en eller anden form for hjælp og støtte i hverdagen - og det er ikke altid lige let at få.

Vælgermødet er for alle, der har interesse i området og finder sted torsdag den 5. oktober kl. 18.30 i Klub Næstved på Valnæsvej 12. Dørene åbner kl. 18. Planen for aftenen er, at hver politiker får et minut til en præsentation, og derefter er der quiz om Klub Næstved, hvor politikernes viden testes. Deltagere bliver efterfølgende delt op i grupper, hvor blandt andre de udviklingshæmmede og deres pårørende kan fortælle historier fra hverdagen, og hvad de mener politikerne skal fokusere mere på fremadrettet.

Læs mere i Sjællandske.

arrow Klub Næstved til Handicap Melodi Grandprix
22. oktober 2017 kl. 14:56 Opdateret: kl. 11:18

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk