23. november 2020
Debatten kom hurtigt til at handle om islam og integration. Foto: Esben Thoby
gallery icon

Se billedserie

Debatten kom hurtigt til at handle om islam og integration. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt vælgermøde på muslimsk gymnasie kom til at handle om religion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt vælgermøde på muslimsk gymnasie kom til at handle om religion
Næstved KV17 - 06. november 2017 kl. 21:58
Af Esben Thoby

Vælgermødet mandag aften på det muslimske gymnasie Hindholm STX ved Fuglebjerg skulle egentlig handle om, hvordan Næstved Kommune bliver den bedste i Danmark, men den debat endte med at blive sekundær.

arrow Læs også: Muslimsk efterskole sat til salg

På forhånd var der tale om et omstridt møde, efter Kristeligt Dagblads afsløringer af gymnasiets forbindelser til Milli Görüs-bevægelsen, som af den tyske efterretningstjeneste konsekvent er blevet betegnet som en islamistisk bevægelse.

Det betød afbud fra Helge Adam Møller (K) og Michael Perch (S), og derfor bestod panelet af Henning Jørgensen (RV), Henrik Brink (NB), Claus Ditlev Larsen (SF), Susanne Tariq (EL), Carsten Bering (AL) og Venstres borgmesterkandidat, Kristian Skov-Andersen. Alle fik lov at komme med en indledende tale, og her var det en bemærkning fra sidstnævnte, der endte med at definere aftenens hovedtema:

- Det er vigtigt, at I er velintegrerede, og derfor bekymrer det mig, at I går på et muslimsk gymnasium. Jeg vil opfordre jer alle til at lære dansk så godt som muligt og gå i dansk tøj, for så bliver det lettere for jer at få et job. I skal være parate til at tage imod den danske drøm, sagde han henvendt til skolens elever.

Selvom byrådskandidaterne talte om et væld af forskellige emner - særligt synes nærdemokrati at være populært blandt de repræsenterede partier - viste spørgsmålene fra salen tydeligt, at det var Kristian Skov-Andersens bemærkning, der var faldet mange for brystet.

De omkring et halvt hundrede fremmødte var hovedsagligt kostskoleelever på Hindholm STX og Mina Hindholm Efterskole samt diverse partisoldater, og de var hurtige til at gribe fat i borgmesterkandidatens bemærkning, så debatten kom med det samme til at handle om islam og tørklæder.

- I tilhører en religion (islam, red.), der desværre skiller sig ud, når det handler om beskæftigelse, kriminalitet og uddannelse, sagde Kristian Skov-Andersen, hvilket fik Susanne Tariq til at reagere:

- Jeg er etnisk dansk, men også muslim, og jeg føler mig angrebet. Det er ikke i orden at italesætte, at der er mere arbejdsløshed og kriminalitet blandt muslimer. De fleste kommer med en anden bagage, og med reglerne om starthjælp tvinger vi jo nærmest folk til at begå kriminalitet, mente hun.

Spørgsmålene var mange, de fleste handlede om religion, og den debuterende ordstyrer havde svært ved at bevare overblikket, hvilket fik debatten til at svinge en del frem og tilbage. Henning Jørgensen forsøgte at få fokus på kommunens skolepolitik, inden Carsten Bering igen vendte tilbage til debatten om islam:

- Jeg synes, det er underligt at sidde og lytte til en borgmesterkandidat, som vil have regler for tøj og religion. En borgmester er for hele kommunen og alle borgere, lød det til store klapsalver fra salen.

Decibelen var et tydeligt tegn på, at det ikke er svært at gætte, hvor på højre/venstre-skalaen størstedelen af krydsene fra førstegangsvælgerne på det muslimske gymnasie bliver sat 21. november.

Læs mere om det omstridte vælgermøde i Sjællandske tirsdag.

arrow Muslimsk efterskole er lukket på grund af for lavt elevtal
12. oktober 2018 kl. 10:19 Opdateret: kl. 11:25
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk