15. juni 2021
Jørgen Frausing føler, at det reelt er umuligt at få politisk indflydelse i storkommunens yderområder. Siden seneste byrådsvalg har han droslet ned for sin politiske karriere til fordel for sin tilværelse på Tystrupegnen. Han har nu valgt at kigge langt efter sin politiske fremtid.
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Frausing føler, at det reelt er umuligt at få politisk indflydelse i storkommunens yderområder. Siden seneste byrådsvalg har han droslet ned for sin politiske karriere til fordel for sin tilværelse på Tystrupegnen. Han har nu valgt at kigge langt efter sin politiske fremtid.
Foto: Ulrik Bachmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalliste bøjer sig for borgmesterens styrke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalliste bøjer sig for borgmesterens styrke
Fuglebjerg: Ved sidste valg fik Næstvedlisten næsten 1000 stemmer og var tæt på at få tidligere byrådsmedlem i Fuglebjerg, Jørgen Frausing, valgt til byrådet. Denne gang stiller partiet slet ikke op.
Opdateret 02. november 2009 kl. 09:49
Næstved KV17 - 21. oktober 2009 kl. 13:39
Af Ulrik Bachmann
Næsten 1000 vælgere må se sig om efter et nyt parti at stemme på, når de skal til stemmeurnerne til november. Lokallisten Næstvedlisten med forankring i det tidligere Fuglebjerg Kommune stiller nemlig ikke op til kommunalvalget.

Ved valget i 2005 var partiet meget tæt på at få tidligere byrådsmedlem i Fuglebjerg, Jørgen Frausing, Tystrup, repræsenteret i byrådet i Næstved. Trods 988 stemmer, heraf 694 personlige, måtte Jørgen Frausing se sig slået af Det Radikale Venstre, som fik en smule flere stemmer og dermed fik pladsen.

Siden dengang har Jørgen Frausing valgt helt at droppe kommunalpolitikken. Han vurderer, at han ikke er den eneste, som har fået nok.

- Som jeg ser det, er der til min skræk sket det, at Socialdemokratiet med borgmester Henning Jensen i spidsen har bedrevet partipolitik og kørt enegang. Man har ikke kunnet sige andet end ja til de forslag, som partiet har haft. Når Borgerlisten ikke genopstiller skyldes det efter alt at dømme, at partiets kandidater har fået nok, siger Jørgen Frausing.

Selv har Jørgen Frausing prioriteret sin civile karriere som revisor højere end lokalpolitikken.
arrow Læs også: 60 års fødselar startede Borgerlisten i Fuglebjerg
Gider ikke mere
En anden kandidat på listen fra 2005 er Hans O. Sejersbøl, Kvislemark, som sad i kommunalbestyrelsen i Fuglebjerg i otte år inden kommunalreformen. Han lægger ikke fingre imellem, når han skal forklare, hvorfor han har fået nok af politik.

- Jeg tror, vi alle er blevet så lede ved politik, at vi ikke gider mere. Næstved Kommune styres reelt af tre-fire socialdemokrater. Der er en simpelthed over kommunalpolitikken, som jeg ikke vil stå model til. De fleste er åndelige husmænd, uden at jeg i øvrigt vil sige noget dårligt om det at være husmand, erklærer Hans O. Sejersbøl.
Uretfærdig fordelingsstruktur
Både Sejersbøl og Frausing ærgrer sig især over, at borgmesterens personlige stemmetal var så stort, at flere af hans partifæller kom ind i byrådet, selv om de kun fik meget få personlige stemmer.

- Det er da mærkeligt, at en kandidat med kun 150 personlige stemmer kommer i byrådet. Frausings 694 stemmer var jo ikke nok. Det ville være bedre for demokratiet, hvis det alene var de kandidater med flest personlige stemmer, som kom ind, erklærer Hans O. Sejersbøl.
Stemmer havner hos DF og V
Næstvedlistens næsten 1000 stemmer ved forrige valg vil efter Hans O. Sejersbøls bedste skøn denne gang havne hos enten Dansk Folkeparti eller Venstre.

- Socialdemokraterne får et svært valg hos os omkring Fuglebjerg, siger Sejersbøl.

Jørgen Frausing er for tiden ramt af finanskrisen og er arbejdsløs, mens Hans O. Sejersbøl passer sit job som mælkeproducent. Sejersbøl sidder også i skolebestyrelsen på Hindholm Privatskole og i menighedsrådet for Fyrendal, Kvislemark og Førslev sogne.
arrow Den komplette liste: De stiller op til byrådet i Næstved
11. oktober 2017 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:41
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk