26. oktober 2020
Helge Adam Møller og Kristian Skov-Andersen var i kontakt med borgmester Carsten Rasmussen på valg­aftenen, men de nåede ikke en aftale. Foto: Thomas Olsen
Helge Adam Møller og Kristian Skov-Andersen var i kontakt med borgmester Carsten Rasmussen på valg­aftenen, men de nåede ikke en aftale. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konservativ kritik: Venstres skyld at kommunen bliver rød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konservativ kritik: Venstres skyld at kommunen bliver rød
Næstved KV17 - 23. november 2017 kl. 06:05
Af Mogens Lorentzen

I Næstved fortsætter socialdemokraten Carsten Rasmussen som borgmester med støtte fra SF, Radikale Venstre og Enhedslisten. Men »det røde kabinet« kunne være undgået, hvis Venstres borgmesterkandidat havde været mere erfaren. Ifølge den konservative veteran Helge Adam Møller var Venstres Kristian Skov-Andersen så forhippet på at blive borgmester, at han ikke så andre muligheder.

arrow Læs også: V-formand: Ikke borgmesterpost for enhver pris

- Det ærgrer mig. Vi kunne sammen med Venstre have fået en aftale med Carsten Rasmussen om at videreføre den politik, vi har været enige om i fire år. Det ville have forhindret skatteforhøjelse og ville have sikret fortsat nedtrapning af dækningsafgiften. Den særskat skal vi have væk, men det sker ikke nu, siger Helge Adam Møller til Sjællandske.

I de hektiske timer på valgnatten forsøgte Venstres borgmesterkandidat at få støtte fra Enhedslisten til, at han skulle være borgmester.

- Jeg tilskriver det manglende politisk erfaring, at han holdt fast i den strategi. Jeg er sikker på, at det ikke var sket med Karsten Nonbo som forhandler. Han havde indset, at vi skulle søge indflydelse. Vi kunne have klappet en aftale af med borgmesteren på en time. I politik er det sådan, at kan man ikke få det bedste, så må man gå efter det næstbedste. Og det var ikke muligt for Kristan Skov-Andersen at få borgmesterposten, siger Helge Adam Møller.

Han mener, at de blå partier i byrådet havde været bedre stillet med en aftale med borgmesteren, der nu satser på tæt samarbejde med SF, Radikale og Enhedslisten.

- Vi får det »det røde kabinet«. Jeg frygter, at den pengekasse, vi har oparbejdet på fire år, nu skal tømmes. Vi har 480 millioner kroner i kassen, og de vil blive brugt. Det røde kabinet vil sætte skatten op, men det får vi aldrig lov til. Næstved er jo ikke i en presset situation, så det kan de godt opgive. Hvis de alligevel forhøjer skatten, så skal tre fjerdedele betales til staten, siger Helge Adam Møller.

De fire partier bag borgmesteren er enige om, at skatten i Næstved skal forhøjes, så der kan blive flere penge til skoler, daginstitutioner og ældreområdet. Desuden skal særskatten på erhvervsejendomme bevares.

arrow Formands-kabalen er gået op
28. november 2017 kl. 09:04 Opdateret: kl. 08:33
arrow Massiv billedserie: Valgaftenen i Næstved
22. november 2017 kl. 22:09 Opdateret: kl. 22:09
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk