15. juni 2021
Liselotte Vinholt - der har stillet op til kommunalvalget to gange i den daværende Fuglebjerg Kommune - fylder 60 år på valgdagen tirsdag den 21. november. Privatfoto
Liselotte Vinholt - der har stillet op til kommunalvalget to gange i den daværende Fuglebjerg Kommune - fylder 60 år på valgdagen tirsdag den 21. november. Privatfoto
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60 års fødselar startede Borgerlisten i Fuglebjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 års fødselar startede Borgerlisten i Fuglebjerg
Næstved KV17 - 20. november 2017 kl. 11:07
Af Mia Than West

Dannebrog vil blafre i vinden i hele Danmark tirsdag den 21. november. Det er dog ikke til ære for Liselotte Vinholt, der samme dag runder et skarpt hjørne.

arrow Læs også: Den komplette liste: De stiller op til byrådet i Næstved

Det er i anledning af kommunalvalget og regionsvalget. Og det passer nu meget godt til fødselaren, der gennem mange år selv har engageret sig i politik. 59-årige Liselotte Vinholt har to gange stillet op til kommunalvalget i den daværende Fuglebjerg Kommune for Det Konservative Folkeparti - senest i 2001.

- Jeg har interesseret mig for politik indtil kommunesammenlægningen. Så blev det for stort. Mit arbejde kræver rigtig meget tid, fortæller Liselotte Vinholt, der med 20 personlige stemmer dog ikke blev valgt ind i byrådet. Hun blev i stedet formand for Skatteankenævnet, hvor hun sad på posten i seks år.

Liselotte Vinholt er født og opvokset i Bisserup. Hun flyttede til Fuglebjerg i 1978, og har boet i byen siden. Samme år kom hun i lære hos Tonny Risum i Hårslev, hvor hun var ansat i seks år samtidig med, at hun tog en merkonomuddannelse på aftenskole.

Liselotte Vinholt, der er uddannet registreret revisor, kom efterfølgende til revisionsfirmaet Tage Møller i Sorø. Firmaet er siden fusioneret og hedder i dag Deloitte og ligger i Slagelse. 1. december har Liselotte Vinholt været ansat i samme firma i 33 år.

Hun var med til at starte Borgerlisten i Fuglebjerg Kommune, men stillede siden op for De Konservative. Hun har også været med til at starte Fuglebjerg Bylaug, hvor hun sad som formand i fire år.

For Liselotte Vinholt er det vigtigt at engagere sig i lokale initiativer.

- Det vil jeg nok sige, det er. Havde jeg mere fritid, ville jeg bruge meget mere tid på det. Jeg er ikke den, der bare sidder og kukkelurer, konstaterer hun.

Liselotte Vinholt har også siddet som formand for Fuglebjerg Menighedsråd i fire år. I dag er hun blot menigt medlem af Fuglebjerg-Haldagerlille-Tystrup Menighedsråd, som det hedder efter sammenlægningen.

- Det tager rent faktisk meget tid. Men det er interessant og spændende. Man får en pose penge, som skal fordeles. Man skal holde kirker og præstegårde vedlige og lave arrangementer, så menigheden føler, de får noget for deres kirkeskat, erklærer hun.

Liselotte Vinholt er privat gift med Claus Nielsen. Det har de været de senste 38 år. De har ingen børn, men to hunde, som de bruger meget tid på. Fødselaren bliver fejret på dagen af familie og venner.

arrow Lokalliste bøjer sig for borgmesterens styrke
21. oktober 2009 kl. 13:39 Opdateret: kl. 09:49
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk