16. december 2018
Anne Bach Nielsen byder eleverne velkommen, og får næsten alle til at sige: Lego Space Challenge - selvom det stadig er tidligt på dagen. Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Anne Bach Nielsen byder eleverne velkommen, og får næsten alle til at sige: Lego Space Challenge - selvom det stadig er tidligt på dagen. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Elever på rejse ud i verdensrummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Elever på rejse ud i verdensrummet
Ugeavisen Næstved - 14. marts 2018 kl. 11:38
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stjerner hvirvler rundt i lokalet. Lysshowet ruller fra morgenstunden, hvor Anne Bach Nielsen byder et par hundrede elever velkommen til dag to i årets Lego Space Challenge.

Skolernes naturfagslærere løfter i flok den anden udgave af en særlig dyst, som Næstved Kommunes 5. klasser har forberedt sig godt til. Holdene sidder roligt, men de er klar til kamp - rustet med deres hjemmebyggede og forudprogrammerede Lego-robotter.

Masterdommere og ikke mindst speaker Bent Andreassen fra Susåskolen afd. Holsted sætter første Space Mission i gang fra scenen i Ny Ridehus.

Det er Alpha og Bravo holdene der dyster live fra hver side af bordet.

Det er klassekammerater fra 5. a på Lille Næstved Skole afd. Karrebækvej, der dyster mod hinanden. Robotterne slippes fri. D

er skal samles sten, små astronauter og så er der en solfanger, der skal rammes helt præcis for at få op.

Der er lidt stille omkring bordene, for de to hold har lige store problemer med at få teknikken til at virke.

Banen de prøvekørte robotterne på, synes ikke at være helt magen til denne, men Speaker-Bent forsøger at holde humøret oppe hos de seks børn, der er i rampelyset. De forlader scenen lidt slukørede.

Heldigvis er der mange andre udfordringer der venter.

Op til konkurrencen har eleverne arbejdet med at bygge og programmere små Lego-robotter, de har konstrueret og bygget biler til matchrace, og de har lavet dokumentarfilm om konstruktion og opsendelse af deres egne raketter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk