20. november 2018
#1075464
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LÆSETID: Rebellen fra Tappernøje er blevet politiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LÆSETID: Rebellen fra Tappernøje er blevet politiker
Ugeavisen Næstved - 06. februar 2018 kl. 14:00
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun er vant til at skære igennem og gå hele vejen for det, hun tror på. Den 47-årige debutant i byrådet er da også indstillet på at få nogle verbale tæsk på vejen i det politiske arbejde. Men det er ok. Charlotte Roest ved, det er en del af spillet, og hvis man tager politik personligt, så holder man ikke længe.

- Jeg brænder for politik. Det er spændende og utrolig givende at være med til at dreje bussen i en ny retning. Jeg elsker at være med til at præge tingene - ja, jeg kan slet ikke lade være. Jeg vil kæmpe for, at jeg også bliver valgt næste gang.

Den røde cyklist

Charlotte Roest får stadig en klump i halsen, når hun forestiller sig 720 mennesker linet op på en række. Så mange personer stemte på den energiske kvinde fra Brøderup, som førte valgkamp iført en hjemmestrikket poncho. Hun kørte rundt på en rød cykel med matchende røde roser i cykelkurven.

Hun mødte borgerne i øjenhøjde, og alligevel havde hun ikke set det komme. Derfor har pladsen i byrådet stor betydning, og hun er parat til at give sig selv 100 procent.

Politik er ret nyt

- Jeg anede ikke, jeg var politisk. Forleden sendte en gammel skolekammerat et billede af en gammel 70'er-madkasse. Det var en magen til den jeg havde i skolen, og nu tænkte vi begge på dengang - i min madkasse. Jeg havde altid guf nok til sidemanden.

- Jeg har nok altid tænkt på andre før mig selv. Det falder helt naturligt. Jeg har også en ordblind søn. Ham har jeg kæmpet for på den lokale skole. Jeg reagerer, når noget er uretfærdigt eller der bliver gjort forskel, og man får følelsen af mindreværd, siger Charlotte Roest.

Det rigtige parti

Hun brugte en del tid på at læse partiprogrammer, og tale med lokale politikere. Omsider stod det helt klart, at Socialdemokratiet er det helt rigtige parti for hende.

På sofabordet ligger to bøger. Der skal læses op på Ritt Bjerregaard og Anker Jørgensen. De havde nogle dejlige værdier.

Charlotte Roest er ret vild med Mette Frederiksen.

Alle kender alle

Charlotte Roest løber ikke tør for ord. Hun er opvokset i en smedefamilie og som barn gik hun til hånde på værkstedet. Her gav en bilvask en halvtredser. En arbejdsskade i 2011 som konditor tvang hende til at finde nye veje, og således studerer hun nu på ny.

Artiklen fortsætter under billedet.

#1075465

Sammen med bagermester Jan, flyttede familien fra Rødovre til Brøderup i 2003. Samme år fik de barn nummer to stod det klart, at børnene ikke skulle vokse op ved en indfaldsvej med bilos og i et område, hvor de ikke kendte naboerne.

- Det er positivt, at alle kender alle. Der er altid hjælp at hente hos naboen.

Kamp for en legeplads

Charlotte Roest blev hurtigt kendt i grundejerforeningen. Hun syntes, der manglede en god legeplads, men løb panden mod en mur.

I stedet kastede hun sin energi over, det der siden er kendt som Folkeskoven. Den er beliggende et stenkast fra hjemmet.

Her er der skaffet midler til musiksti, svævebane og ikke mindst en legeplads og langhus med plads til at 100 borgere. Prisen er på den anden side af den halv million.

Sundhedshus på vej

Charlotte Roest arbejder sammen med en anden lokal ildsjæl, Annette Broberg i Tappernøje, og sammen er de lykkedes med en del projekter. Bestyrelsesarbejde betaler sig, når man interesserer sig for lokalsamfundet. Kornmagasinet, byfester og halloween.

Da akutbilen blev sløjfet blev der etableret et frivilligt korps af akuthjælpere i Tappernøje. Også her gik Charlotte Roest forrest, og i øjeblikket arbejder hun på, at få etableret et sundhedshus i Rosengården med plads til læge, fysioterapeut og tandlæge.

- Jeg tror på, det vil lykkes. Men jeg har det altid sådan, at det først går op for mig, når vi står ved indvielsen.

Dejser om i sofaen

Charlotte Roest favner gerne det hele. Hun bruger ikke så meget tid foran tv'et. Lige bortset fra, når hun dejser om i sofaen fredag aften.

Artiklen fortsætter under billedet.

#1075461

Familien betyder alt. Børnene er med til den ugentlige rengøring af huset. Der støvsuges i alle kroge, og til gengæld får mor fri i køkkenet.

Belønningen er grillmad, så mor kan holde køkkenfri.

Mærkesager fra landet

Mand og børn i huset skal mere henover madlavningen. Mor får travlt med byrådsarbejdet. Målet er at præge det i en retning af landdistrikterne.

Teater og kulturen som helhed skal mere ud af byen. Kommunen er ikke større end det kan lade sig gøre.

- Om to år skal borgerne i Næstved Kommune kunne mærke, at der virkelig er sket noget godt for byerne udenfor »bymuren«. Der er enormt mange ildsjæle, der hver dag gør et kæmpe arbejde for deres lokalområde, og dem skal vi som kommune samskabe med og feje vejen for.

Næstved er fantastisk

Charlotte Roest mener, det er ildsjælene, der er med til at gøre Næstved til et fantastisk sted at bo. Men det kan gøres bedre.

Artiklen fortsætter under billedet.

#1075462

- Der skal være færre der sidder fast i systemet om to år. Vi skal have blikket op fra regnearket og se og lytte på borgeren bag historien, siger politikeren. Hun mener, at man i højere grad skal stole på borgerens egen løsning.

Charlotte Roest har selv siddet i saksen med sin arbejdsskade og følt systemet på egen krop. Det var ikke en god fornemmelse.

Politik er fremtiden

Børn er vigtigst. Udvikling, pasning, skolegang og uddannelse vægter højere end store fine monumenter i Næstved by.

Ildsjælen fra Brøderup har en stålsat ambition om, at der er sat nye spor i kommunen gennem de næste fire år.

- Jeg ved godt, jeg bliver kaldt rebellen fra Tappernøje, men det tager jeg på mig. Jeg har ingen planer om at slippe det lokale arbejde med skoven, skolen og lokalrådet. Jeg elsker det, og jeg vil også kæmpe for at gøre det så godt, at jeg bliver stemt ind i byrådet næste gang. Gerne sammen med Niels True.

- Han er venstremand, men må gerne få et par af mine stemmer, så vi kan få to repræsentanter herfra i byrådet, siger Charlotte Roest.

Fakta
  • Navn: Charlotte Roest 47 år, Socialdemokratiet
  • Familiestatus: Gift med Jan i snart 28 år. Har fået fire børn sammen: Stefan på 18, Fenja på 14, i 2008 mistede de Zackarias ved fødslen. Fik siden Rosalina, der bliver otte år til maj.
  • Nyvalgt: 721 personlige stemmer
  • Job: Arbejdskaderamt konditor, nu studerende. Læser en "professionsbachelor i offentlig administration". Hun drømmer om et job med landdistriktsudvikling og borgerinddragelse i fokus.
Hvad er vigtigt for Næstved?

At vi hver især, hver dag gør vores bedste, at vi alle gør noget godt for andre, så vi i fællesskab kan gøre imorgen bedre end i dag.

Sociale medier - er du med?

Ja, jeg er ret aktiv på de sociale medier, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn. De sociale medier er som nutidens forsamlingshuse, der hvor vi netværker og meningsdanner. Jeg synes, det er hyggeligt og sjovt, jeg har et enormt netværk og på min politiske facebookside kan mine vælgere jo også følge med mit nye liv i Byrådet.

Vil du bruge sociale medier i dit politiske arbejde?

Jeg har brugt de sociale medier flittigt i valgkampen. De gør det nemt at nå vælgerne, så jeg selv kan følge med i hvad der rører sig helt aktuelt hos borgerne men også hos med- og modkandidater

Smartphone - hvilke tre apps bruger du?

- Min mailkonto, der er altid mails jeg skal læse. Min Facebook der connecter jeg med familie, venner og mine skønne vælgere. Så er der den sidste nye: Min byrådsapp, hvor jeg finder alle de nyttige info Næstved Kommune og byrådsarbejdet, der er meget at lære.

Hvor finder du lokale nyheder?

- Jeg læser avisen Sjællandske, og hører P4 Sjælland hver dag.. TV øst ser jeg også. Og så følger jeg de helt lokale Facebooksider Tappernøje og Mogenstrup, det er lokalstof så det batter.


Hvad er det første du ville ændre, hvis du var borgmester?

- Jeg er nu rigtig godt tilfreds med ham vi har og så er han god til at klippe snore... har jeg hørt... så i stedet for en saks, ville jeg som borgmester straks anskaffe mig en ordentlig skærebrænder til " klipning" af de røde snore..- jeg er jo født som smedetøs og er også blevet kåret til ildsjæl flere gange, så det ville passe perfekt ;-)

Hvordan slapper du bedst af?


- Løber en tur, eller falder i søvn foran fjernsynet fredag aften.

Laver du selv mad?

- Jeg er tidligere kantineleder, så kan godt det med madlavning, og det skal helst laves fra bunden af. En kæmpe wienerschnitzel med brasede kartofler, ekstra fine ærter og så masser af hjemmelavet bearnaise, det er lækkert.

Hvad ser du på tv?

- Jeg ser næsten ikke tv, men forsøger at nå at se nyhederne inden jeg går i seng.

Artiklen fortsætter under billedet.

#1075463

Hvilke film/serier kan du lide?

- Jeg ser som sagt ikke ret meget tv, men fulgte med i Historien om Danmark med Lars Mikkelsen. Et helt Exceptionelt godt program.

Hvilken musik hører du for tiden?

Jeg hører P4 Sjælland, men har en løbeplayliste med numre som Folkeklubben, Gnags, Volbeat, Shu-bi-dua, Søren Huss, Simon Kvamm og Band of horses og en masse andre.

Hvornår er du off-line?

- Når jeg sover... og til familiefester og vennesammenkomster og møder. Hver ting til sin tid.

Dit favorit transportmiddel?

- Min lille røde bil.

Din bedste/næste ferie?

- Ferie til Fanø i et lille bitte sommerhus, familiehygge brætspil og afslapning , og gode bøger på sofaen foran brændeovnen, og blive rusket godt igennem af blæsevejr på lange gåture langs Fanøs fantastiske strand.

Dit største forbillede?

- Mette Frederiksen. Jeg har mødt mange store stjerner, men ingen slår benene væk under mig som hun gør, hun kan noget helt specielt når hun taler til mennesker. Hun har fået socialdemokratiet på rette spor igen. Hun forstår at sætte en retning hvor jeg bestemt gerne vil med hen...

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk