20. april 2019
Laura Linders (tv), med datteren Berta, hækler sjove ting. Sammen med Anni Koldkjær, som er en del af butikkens styregruppe og Birgitte Bruun Rasmussen, der arbejder med tekstil, byder hun velkommen til kunsthåndværker-kollektivet i Karrebæksminde. Foto: Morten Aagaard.
Laura Linders (tv), med datteren Berta, hækler sjove ting. Sammen med Anni Koldkjær, som er en del af butikkens styregruppe og Birgitte Bruun Rasmussen, der arbejder med tekstil, byder hun velkommen til kunsthåndværker-kollektivet i Karrebæksminde. Foto: Morten Aagaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsthåndværk i sommerlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthåndværk i sommerlandet
Ugeavisen Næstved - 12. juni 2018 kl. 16:33
Af Morten Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Puder, masker, keramik, pilefelt og meget andet kan man finde i Karrebæksmindes nye butikskollektiv. Navnet er adressen: Ved Broen 19.

Det hele begyndte med et opslag på Facebook: Skal vi ikke starte en butik med kunsthåndværk? Hurtigt kom der flere interesserede til.

- Vi undersøgte mulighederne i Næstved, men lokalerne var alt for dyre. Så tænkte vi på, om loppemarkedet i Karrebæksminde var en mulighed, men blev enige om at så kunne vi lige så godt leje et sted, fortæller Anni Koldkjær, der er med i butikkens styregruppe.

- Vi søgte efter nogle kunsthåndværkere, som ville have deres ting i kommission. Nu er vi fire i styregruppen, og ni andre kunsthåndværkere der har deres ting i butikken.

En af kommissionskunstnerne i butikken er Laura Linders. Hun arbejder kreativt med hækling. Her fremtryller hun sjove ting som en hotdog med det hele og en cocio-flaske - alt sammen i garn.

- Susan Albertsen, som er med i styregruppen, sendte en mail til mig, hvor hun fortalte om stedet, siger Laura Linders.

Hun var straks med på idéen, og hendes sjove hæklerier er nu at finde i Karrebæksmindes nye sommerbutik.

Tekstildesigner Birgitte Bruun Rasmussen er lige flyttet til Næstved, så hun så en god mulighed i at være med i butikken.

- Jeg arbejder med at kombinere teknikkerne i tekstil. Da der var marked på Det Ny Holmegaard i Fensmark mødte jeg Anni Koldkjær, og hun fortalte om idéen, siger Birgitte Bruun Rasmussen.

- Vi lægger stor vægt på kvalitet, det gode håndværk og gerne ting med en skæv vinkel, siger Anni Koldkjær, som arbejder med design af puder.

Butikken er netop åbnet, og kunsthåndværkerne oplever en stor interesse for deres produkter. - Alt hvad vi sælger her er unika. Det er skabt i vores hænder, siger Anni Koldkjær.

Butikken har åbent torsdag-søndag hele sommeren.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk