10. december 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejerløse katte i Næstved vækker bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerløse katte i Næstved vækker bekymring
Ugeavisen Næstved - 12. marts 2018 kl. 13:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelse i alt 311 henvendelser om katte fra borgere i Næstved Kommune. Tidligere havde Næstved en aftale med Kattens Værn om indfangning af kattene, men aftalen er ophørt, og der er ikke igangsat nogen nye initiativer.

Det bekymrer Bo Jan Koldorf, der er kredsformand for Næstved kommune i Dyrenes Beskyttelse: - Vi har mange problemer med ejerløse katte. Specielt i de områder, hvor der bor mange mennesker og i sommerhusområderne, er der mange udfordringer.

Ejerløse katte skaber problemer for borgerne og andre katte, og mange af dem lever under usle og dårlige forhold.

- Når folk henvender sig til os, er de ofte bekymrede for de ejerløse kattes velfærd. Et stort antal af kattene lever også under dårlige forhold, og vi oplever, at mange killinger bliver efterladt. De kan ikke klare sig selv og der er ingen til at tage sig af dem, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse vurderer, at der for under 100.000 kr. kan gøres en forskel for kattene. Roskilde Kommune, der tidligere var på Dyrenes Beskyttelses liste over kommuner med de største udfordringer med ejerløse katte, har nu indgået en aftale med Kattens Værn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk