17. januar 2019
Valdemar Dyrløv Schrøder spiller rollen som Louis, og Emmily Corner Linnebjerg spiller rollen som Harper. Begge er elever på Talentskolens skuespillinje.
gallery icon

Se billedserie

Valdemar Dyrløv Schrøder spiller rollen som Louis, og Emmily Corner Linnebjerg spiller rollen som Harper. Begge er elever på Talentskolens skuespillinje.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80'ernes AIDS-krise udfordrer skuespileleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80'ernes AIDS-krise udfordrer skuespileleverne
Ugeavisen Næstved - 15. maj 2018 kl. 14:54
Af Morten Aagaard.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Talentskolens skuespilelever kastes ud i en udfordring af de helt store, når der er premiere på Broadway-klassikeren: Engle I Amerika.

På få år er Engle I Amerika blevet en moderne klassiker. Navne som Meryl Streep og Al Pacino har stået på rollelisten, og nu er det Talentskolens elever, der skal træde ned i det store sko.

Historien foregår i New York i 1985, en tid hvor AIDS-epidemien skræmte hele verden.

At Talentskolen elever skulle kastes ud i den store udfordring bunder i flere ting, forklarer Kristian Studsgaard, der er afdelingsleder for skuespil og musical.

- Dels er det en fantastisk historie som indeholder utroligt mange forskellige temaer. Nogle af dem er evigtgyldige som kærlighed, venskab, familieforhold og magtmisbrug, siger han.

Det store altoverskyggende tema er menneskets konstante søgen efter en sandhed og et holdepunkt i tilværelsen.

- På den måde er det jo nærmest ligesom at instruere Shakespeare, siger Kristian Studsgaard.

Andre temaer som AIDS-krisen i 80'erne og seksuelle minoriteters vilkår og ikke mindst de politiske temaer er, til trods for at forestillingens har 25 år på bagen, stadig relevante i dag.

Kristian Studsgaard er ikke i tvivl om, at netop Engle I Amerika er et stykke som vil klæde skuespillerne fra Talentskolen.

- Man binder ikke an med et af århundredets største stykker, uden at have nogle vanvittige dygtige elever, siger han.

Skuespileleverne har tidligere sat stykker op som de enten selv har skrevet eller skabt i en arbejdsproces. Men de gav denne gang udtryk for, at de hungrede efter at sætte et stykke dramatik op som var skrevet i forvejen.

Forestillingen er kortet ned fra de oprindelige 7 timer til 3 timer og 15 minutter. Teksten er genoversat fra bunden af Kristian Studsgaard, så stykket får et mere tidssvarende sprog.

- Stykkets blanding af realisme og det såkaldte 'meta-plan' kræver stor forståelse for, hvordan man rent teknisk, mentalt og fysisk veksler mellem disse forskellige udtryk, siger Kristian Studsgaard.

Engle I Amerika kan ses 17.-29. maj i Ny Ridehus som en del af Talentskolens Facit.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk