16. januar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Winston Churchills stjernestund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Winston Churchills stjernestund
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. februar 2018 kl. 15:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Darkest Hour" skildrer tilbagetoget fra Dunkirk og Slaget om England i begyndelsen af 2. verdenskrig

Hvalsø: 2. verdenskrig er et uudtømmeligt emne på film, og nu kommer der med "Darkest Hour" en ny fremragende udgave. Det er et historisk drama om Storbritanniens premierminister Winston Churchill, der som ny premierminister skulle lede forsvaret mod Hitlers hær i de første år af krigen. Filmen vises i Hvalsø Bio fra torsdag den 8. februar.

Nazisternes ustoppelige krigsmaskine rullede henover Vesteuropa, og truslen om en invasion var nært forestående. Befolkningen var aldeles uforberedt og kongen særdeles skeptisk. Værst af det hele konspirerede ledende figurer i Churchills eget konservative parti imod ham. Det var Storbritanniens mørkeste time i det 20. århundrede, men Churchill forvandlede det til sin "finest hour" med sin evne til at samle nationen og ændre forløbet af verdenshistorien.

Skuespilleren Gary Oldman portrætterer statsmanden på blændende vis og fik en fortjent Golden Globe-pris som bedste mandlige skuespiller i et drama. Han er godt hjulpet på vej af Kristin Scott Thomas i rollen som hans selvstændige, men samtidig trofaste hustru, Clementine. n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk