11. december 2017
FORSIDE IKKE BEHANDLET TØL
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi sover ikke i timen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi sover ikke i timen!

Borgmester i Holbæk kommune Søren Kjærsgaard (V) er ofte genstand for kritik, men han synes faktisk, at kommunen efterkommer mange af de ønsker, der kommer fra borgerne

Midtsjællands Folkeblad - 25. juli 2017 kl. 10:04
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skorter ikke på kommentar i forhold til Sportsbyen i Holbæk. Mange kritiske røster mener ikke, at Holbæk med dens økonomi kan mestre at bygge så stort og dyrt et projekt, når der er så mange bygninger i kommunen, der er nedslidte.
Borgmester Søren Kjærsgaard tager til genmæle og forsøger her at skitsere, hvad arenaen faktisk kommer til at indeholde.
Det er ottende år, Søren Kjærsgaard er borgmester i Holbæk kommune og selv om han ofte er udsat for kritik for bl.a. byggerier, så fortæller han her, hvorfor man har valgt at bygge Sportbyen.
- Der er f.eks. ikke længere varmtvandssvømning på sygehuset, og det går hårdt ud over de bevægelseshæmmede og i centeret vil der også komme genoptræningscenter, som alle kan gå til. Derved kan folk nøjes med at gå et sted, hvilket må siges at være en fordel, hvis man f.eks. er bevægelseshandicappet.
- I dag har vi kun en svømmehal, som er utidssvarende, så mange børnefamilier må transportere sig til andre steder.
Der er også venteliste til svømmeklubben på grund af forholdene.

100 mio. til nedslidte bygninger

Det vil koste 100 +, siger Søren Kjærsgaard, at renovere nedslidte bygninger i kommunen, så derfor har et flertal valgt at bygge Sportsbyen, så det hele kommer under tag. Der vil være svømmehaller, genoptræningscentre, spisesteder, tennisbaner, ridestier, kunststofbaner, så der kan spilles fodbold hele året.
Hvis her er gode faciliteter, vil det også tiltrække flere familier og erhverv, siger borgmesteren filosoferende.

Søren Kjærsgaard peger på de mange ting, der er sat i søen og forklarer, at for hans vedkommende, kan det kun blive til det bedre.

Budgettet overholdt

I år overholder vi budgettet, fortæller borgmesteren, men i 2015-16 brugte vi for mange penge og der har været et efterslæb siden kommunesammenlægningen også.
Borgmesteren afviser, at ved at sammenlægge institutioner og plejecentre, at man der sparer penge, som så kan bruges på projekter, som anses for at være helt ude af proportioner for nogle.
Sportsbyen samler alle sportsgrene under samme tag i stedet for, at vi bliver ved med at renovere på gamle utidssvarende bygninger, tager Søren Kjærsgaard til genmæle.

Fakta om Sportsbyen

Der kommer en 50 meter bassin i svømmehallen, et legebassin og et varmtvands-terapibassin og tilskuerfaciliteter.
Desuden en stor multihal med to håndboldbaner med tilskuerpladser, en ketcherhal til squash, badminton og bordtennis,
Der bliver både indendørs og udendørs tennisbaner, hvor der vil en opvisningsbane med tilskuerpladser.
Nyt fodboldstadion med tilhørende træningsbaner samt kunstgræsbaner til de kolde måneder.
Et atletikstadion med opvisningsbaner og plads til tilskuere.
Desuden udendørs aktiviteter som en mountainbikespor, der udfordrer selv de mest øvede, et stort område for streetbasket og en ridesti, så man kan nyde alle de mange faciliteter fra hesteryg.

Økonomi

Ca. 18 forskellige foreninger med i alt ca. 5000 brugere vil få deres gang i Holbæk Sportsby – dertil skal lægges besøgende til sundhedscenter, familiemedlemmer og øvrige gæster.
Prisen for byggeriet er 325 mio. til byen og 38 mio. til byggemodning af området. Finansieringen bliver delt i to, så 135 mio. og de 38 mio. finansieres af kommunen og 190 mio. finansieres gennem leasing.

Holbæk Have

Holbæk Have, som er et nyt byggeri over for kommunehuset på havnen, skal understørre byudviklingen, fortæller borgmesteren.
Det bliver en blanding af lejligheder, cafeer, forretninger og på spørgsmålet om, hvorvidt der ikke snart er bygget på enhver tom plet i Holbæk for at finansiere andet smart byggeri, forklarer borgmesteren, at det også drejer sig om at tiltrække virksomheder til byen og sørge for, at vores borgere trives.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk