17. december 2017
Trekking
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trekkingture i Nationalparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trekkingture i Nationalparken

Der er trekkingture og så er der trekkingture! Caminoen er en af de store, på Møen er der Camønoen og i Nationalparken Skjoldungernes Land har vi Skjoldungestierne, der giver gode muligheder for trekking

Midtsjællands Folkeblad - 01. august 2017 kl. 10:03
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Turistforening har i år udbudt fire vandre/trekkingture ad Skjoldungstierne. De tre af dem er blevet vel modtaget af interesserede, den fjerde blev aflyst.
Lørdag d. 22. juli vandrede det første hold afsted fra Hvalsø til Lejre - en tur på 17 km. Turistforeningen fik positive tilbagemeldinger fra deltagerne. En af dem skrev, at det havde været en herlig tur. Turen går da også gennem et meget varieret landskab. Lørdag d. 5. august er der en ny trekkingtur fra Lejre til Roskilde - her er der allerede 20 tilmeldte og til slut d. 19. august er der indtil videre 13, der har tilmeldt sig Beowulf turen, der går med vikingeskib fra Lyndby til Lindenborg og videre til fods til museet i Gl. Lejre.

Vise omverdenen

Lejre Turistforeningen har lagt sig i selen for at udvikle og udbyde disse ture for at vise over for omverdenen, at det kan lade sig gøre at tilbyde den slags ture i Lejre Kommune/Nationalparken og at der er en interesse for at deltage i dem. Den anden grund til, at Lejre Turistforening har taget initiativet til og påtaget sig arbejdsbyrden med at udbyde turene, er at vise, at det lokale erhvervsliv har muligheder for at tjene penge på den slags turismeaktiviteter - frokostpakkerne blev købt hos de lokale bagere og Café Valhalla, kaffepausen blev holdt på Fasaneriet ved Ledreborg og guiden var fra Ejby.
Der er nogle, der frygter, at en udvikling af turismeindustrien i Lejre Kommune vil kunne føre til, at de lokale blev løbet over ende af store mængder turister. Turistforeningens tiltag med vandreturene og med de cykelpakker, som foreningen også har udviklet, er tiltag, der har bæredygtighed som sit grundlag - små grupper af turister, der går eller cykler ud til oplevelserne.

Igen og igen

I Lejre Turistforening udtrykker man det håb, at tiltagene kan udvikle sig til en vedvarende aktivitet, som kan give turismeøkonomien i kommunen et stabilt grundlag at vokse på. Lejre Turistforening understreger, at det ikke er tanken, at foreningen skal være en virksomhed, der i fremtiden vil udbyde den form for aktiviteter.
Foreningen har udviklet konceptet for at se om det kan lade sig gøre, at sælge den form for vandreture. I foreningen håber man så, at andre vil gøre brug af konceptet, når det viser sig, at der et grundlag for at udbyde den slags aktiviteter.
Lejre Turistforenings tilbud om trekkingturene var ikke blevet til noget, hvis ikke Nationalpark Skjoldungernes Land og VisitLejre støttede pr-indsatsen for tilbuddene om ture.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk