16. december 2018
Gert Fabrin fortsætter som formand for Hvalsø Bylav
Gert Fabrin fortsætter som formand for Hvalsø Bylav
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafik og spildevand var et varmt emne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafik og spildevand var et varmt emne
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 27. februar 2018 kl. 06:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et tilbagevendende diskussionsemne blandt borgerne i Hvalsø er byens trafikforhold. Det fremgik tydeligt på Hvalsø Bylavs generalforsamling forleden, hvor dette emne var blandt de mest drøftede blandt de 25 fremmødte medlemmer af bylavet.

Hvalsø: Her fyldte ikke mindst vejbumpenes funktion meget. Trafikforholdene er efterhånden beskrevet i adskillige kommunale rapporter, og bylavets beretning indeholdt et stort ønske om, at der snart må komme en blivende løsning. Byens mange skæve vejskilte blev også kommenteret af de fremmødte, fordi skiltene medvirker til at give byen et forsømt udseende.

Den kommende separering af spildevand og regnvand var et andet større emne. I løbet af i år beskrives projektet og de muligheder, der bliver for at lave lokalt afledt regnvand. Opfordringen fra såvel bestyrelse som de fremmødte var, at man bør deltage aktivt i de kommende møder om sagen.

Et ønske om at begrænse røgen fra brændeovne fik ligeledes mange ord med på vejen. Specielt er bebyggelser i lavninger generet af røgen, og eftersom der er mange lavninger i Hvalsø, er adskillige borgere udsat for røgpartiklerne. Omkring hver 10. dansker har problemer med røg fra brændeovne, og flere af de fremmødte mente, det er en sag, Lejre Kommune skal handle på.

En tilbagevendende frustration fra sidste års generalforsamling var kommunens hjemmeside, som atter blev udsat for kritik på grund af svær tilgængelighed og manglende oplysninger. Bylavets bestyrelse fik desuden til opgave at rette henvendelse til Region Sjælland om regionens hjemmeside.

Blandt de øvrige diskussionsemner fra bestyrelsens fyldige beretning var Rema 1000 og grusgraven.

Der skete ikke nyvalg til bestyrelsen, som stadig består af bestyrelsesmedlemmer Inger Dahl Krabbe og Ib Larsen, kasserer Finn Nør-Pedersen, næstformand Ole Knudsen og formand Gert Fabrin.

Medlemstallet i Hvalsø Bylav er på ca. 250 husstande, og det er vokset fra ca. 235 sidste år. En del af de nye medlemmer er bestyrelsesmedlemmer fra andre grundejerforeninger, og Hvalsø Bylav har derfor et stort netværk.

Bylavet har i årets løb haft nogle ekstraordinære udgifter til advokatbistand i forbindelse med adgangsvejen gennem Den Grønne Kile og afholdelse af et borgermøde om udvidelse af centerområdet for detailhandel. Kontingentet bliver dog fastholdt på 50 kroner om året for en husstand.

Efter generalforsamlingen fortalte direktør Henrik Nielsen om sit ansvarsområde, som bl.a. omfatter økonomi, arbejdsmarkedsforhold og velfærdsområder. Som direktør er hans hovedopgave at betjene såvel Kommunalbestyrelsen generelt som to af de stående udvalg specielt.

Også efter hans indlæg var der en livlig debat, som især centrerede sig om de manglende ungdomsuddannelser i såvel Hvalsø som i hele Lejre Kommune. Desuden blev der ytret ønske om, at der også bliver udflyttet statslige styrelser til Hvalsø. n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk