26. april 2019
Så er det nemt at følge med
gallery icon

Se billedserie

Så er det nemt at følge med
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tour de Merløse i varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tour de Merløse i varmen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. juni 2018 kl. 09:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om varmegraderne sneg sig op mod de 30 grader i søndags, afholdt det ikke 150 cyklende fra at deltage i Tour de Merløse

Tekst og foto: Susanne Helmo
St. Merløse: Mens andre fortrak til strande eller blev under parasoller og des lignende, var der fuld aktivitet i og ved St. Merløse klubhus.

Årets veltilrettelagte Tour de Merløse fik omkring 150 ivrige til at spænde cykelhjælmen og svedende og cyklende gennemføre løbet.

Det var St. Merløse Bylaug, der havde arrangeret turen og selv om det virkede som om, at mange deltog i sådan en varme, kunne formanden Morten Anderson berette, at der faktisk havde været omkring 200 deltagere sidste år.

For dem, der hverken kunne cykle 33 km, 15 km eller fem, var det også muligt at gå en tur.

Undervejs for de cyklende var der quizz med Heino i form af en tipskupon, hvor det var muligt at krydse af og der var omkring 50 fine gaver på spil.

De mange gaver kom fra byens erhvervsdrivende, hvoraf en del selv deltog i løbet.

- Det er faktisk aldrig et problem at få sponsorgaver, fortæller Heino Sørensen og utrolig i så lille en by.

De to mænd er også opmærksomme på, at man så også skal huske at støtte de erhvervsdrivende, der støtter dem.

Imens løbet stod på var en bunke frivillige som altid klar med dejlig hjemmebag og kaffe, mens andre frivillige slæbte borde og bænke og målte banen op.

Snart 100 års fødselsdag
St. Merløse IF er en aktiv fritidsforening, som til august har eksisteret i 100 år og så skal der være fest, smiler Heino.

St. Merløse IF dækker over fodbold, badminton, tennis og gymnastik og fordi den ene forening arrangerer noget, er det ikke ensbetydende med, at det også er deres ansvar at stå for alt det praktiske.

- vi hjælper hinansen, fortæller Heino Rasmussen og man fornemmer en fællesskabsånd, som nok også gælder for de borgere i byen, der støtter op om arrangementerne. Og som betyder, at deres by lever og eksisterer, selv om der er langt mellem butikkerne.

- Vores fodboldklub henter f.eks. de små i børnehaver og institutioner til træning, for forældrene kan ikke altid nå hjem og det er ungerne vilde med.

En af dem, der træner de mindre, er Andreas Jørgensen, som får de små til at juble over træning.

Der bliver slæbt borde og bænke tilbage under halvtaget og det er tid til at nyde en kold vand, mens man hygger oven på dagens cykelløb. Det drejer sig nemlig ikke kun om at deltage i sport, men også om bare at deltage.

St. Merløse Bylaug arrangerer foruden Tour de Merløse, også årets loppemarked, Sct. Hans aften, Halloween og gadefodbold.n

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk