24. januar 2019
Igen i år er det Mitzi Jensen tv, Asta Rasmussen og Bendte Nielsen, der arrangerer Lejre Kulturdage
gallery icon

Se billedserie

Igen i år er det Mitzi Jensen tv, Asta Rasmussen og Bendte Nielsen, der arrangerer Lejre Kulturdage
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tema for årets kulturdage i Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tema for årets kulturdage i Lejre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 02. januar 2018 kl. 12:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter idémøde og kreativ planlægning er det mundet ud i et tema for årets kulturdage i Lejre, der hedder ... en fortælling om

Tekst og foto: Susanne Helmo
Lejre: Indholdet af næste års kulturdage vil i høj grad blive hentet i nedenstående referat, dog kan vi sige, at inspirationen til valg af årets tema bl.a. har baggrund i, at der i Lejre kommunes institutioner og skoler vil blive arbejdet med emnet Fortælling og at "Vores Sted" jo er allestedsnærværende i rigtig mange henseender.

- Derfor håber vi, at mange af aktiviteterne i 2018 kan og vil danne baggrund for en fortælling om livet, aktiviteterne og menneske i lejre Kommune - og i al almindelighed.

Allerede flere ansøgninger
Umiddelbart er der nok ikke så meget nyt endnu, men det er jo det, der vil vise sig, med de ansøgninger der vil komme fra vores inspirerende aktører, hvorfra vi allerede har modtaget flere: Årsudstilling i Vævestuen; Heldagstur med fortællinger om de 15 historiske steder, der besøges; Sovekoncert; Inspirationsaften ved Sangskriverne; Lejre Billedskoles Forårsudstilling samt Trekkingtur med fortæller i Skjoldungernes Land.

Lille, men godt fremmøde
Der var et lille, men vældig godt fremmøde til årets idémøde for Kulturdagene 2018. Idemylderet med udgangspunkt i temaet ".......en fortælling om" ses herunder i form af mulige arrangementer. Efterhånden som aktører melder ind, vil de tre arrangører i det nye nyhedsbrev, sætte navn og ønsket dato på de enkelte arrangementer, -men gå gerne sammen om arrangementerne så flere kræfter løfter.

Ideer fra mødet
På idemødet kom der forslag med alt fra fortællestafet - samarbejde mellem skolerne, Kunstudstilling hvor en gruppe samarbejder om "Fortælling om et sted" - stedet hvor udstillingen foregår, "Den røde tråd" - en visuel måde at fastholde en fortløbende fortælling, En fortælling om den lokale adel og Herregårdene, Et forfatterværksted, Myter/skrøner og røverhistorier, Billedværksted hvor der males en beretning/fortælling, En dagbog fra alle aldre - slutter med en udstilling, Fortælling om et sted, f.eks. Trudsholm. En korcyklus skrevet på digte fra Egil Skallagrimssons saga, En "fortælledag" med mange fortællinger dagen igennem, Bogen "Sagn og fortællinger fra Lejre" - oplæsning og salg af bogen, Kor dag med fælles repertoire - binde korenes historier sammen, Alle sangkor i Lejre med fælles koncept - 15 min til hvert kor, sange med en fortælling i, guidet vandring ad Skjoldungestien. En fortælling om Emma Gad/Emma Gad år 2018, Michael Strunge år i 2018, En fortælling om at være træt.....n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk