17. december 2017
Tag med Hvalsø Bylav
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tag med på byvandring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tag med på byvandring

Under den fælles overskrift ”Oplev Hvalsø” inviterer Hvalsø Bylav til byvandringer i og omkring Hvalsø

Midtsjællands Folkeblad - 08. august 2017 kl. 10:09
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det sker som led i Vandrefestival 2017 med tre ture, der ligger tre lørdage i træk fra lørdag den 19. august til og med lørdag den 2. september. Guider på alle turene er bestyrelsesmedlemmer fra Hvalsø Bylav. Det er gratis at deltage i turene, og alle er velkomne.
På den første tur kan man opleve Kjærgårds Vænge, Gundested og Nr. Hvalsø. Start- og slutstedet er parkeringspladsen bag Holbækvej 2 (den gamle Fakta-grund). Turen går ad Bentsensvej forbi Hvalsø Savværk, gennem Midtbanegraven ad Kjærsgårds Vænge til tørvemoserne ved Gundested Campinghaver, gennem skoven, forbi vindmøllen og gennem Nr. Hvalsø by. Turleder er Ole Theill Knudsen.

På den anden kan man opleve Storskoven. Start- og slutstedet er parkeringspladsen ved Skovvej 23. På vej mod Skovridergården ser man et stort og knudret bøgetræ. Næste stop er uden for Skovridergården med en orientering om gården. Derefter mod træet med pladen "mangen eg er for uvejret faldet". Videre til Kongebakken med smuk udsigt til Særløse, Tune m.v. Man ser den gamle poststi til Drejergården. Turleder er Finn Nør-Pedersen.
Den tredje og sidste tur går til Hyllegårdsudstykningen og Den grønne Kile. Start- og slutstedet er parkeringspladsen ved Hvalsø Skole, over for Horseager 16. Turen går fra Hvalsø Skole gennem Den grønne Kile til udstykningen ved Hyllegården. Man ser de nye bebyggelser på Hyllegårdsvej, det økologiske bofællesskab Frikøbing, området med de planlagte almene boliger, Mariehjemmet og udsigten ud over det smukke landskab. Der fortælles om planerne med området, som de er beskrevet i lokalplanen. Turleder er Inger Dahl Krabbe bistået af Gert Fabrin.
Alle ture er både fortælle- og traveture på omkring 5 kilometer. Det er anden gang Hvalsø Bylav deltager i Vandrefestivalen, som byder på vandreture på Sjælland, Møn og Lolland-Falster. Hele programmet kan ses på www.vandrefestival.dk.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk