19. december 2018
Regitze til venstre og Lotte til højre på billedet.
Regitze til venstre og Lotte til højre på billedet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stafet For Livet i Borrevejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stafet For Livet i Borrevejle
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. marts 2018 kl. 08:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere engagerer sig i kampen mod kræft

Tekst og foto af Erwin Næs
Borrevejle: "Stafet For Livet Borrevejle" er godt på vej med planlægningen af det store Borrevejle-arrangement den 25.-26. august i år. Der er nu 30 aktive frivillige, og alle er godt i gang med de mange praktiske opgaver. Ligeledes samarbejdes der om arrangementet med det lokale erhvervsliv, med Lejre Kommune og med Efterskolen Lindenborg.

Men hvorfor bruge tid på at planlægge Stafet For Livet Borrevejle? Vi har talt med to stærke kvinder der har engageret sig, nemlig Lotte Mikkelsen og Regitze Zartov Rasmussen. Begge har de en personlig fortælling med i bagagen om hvorfor de er med til at planlægge stafetten.

Borrevejle er en del af mit dna

- Borrevejle er på en måde en del af mit dna og indbegrebet af fællesskab, frivillighed og masser af gode oplevelser, fortæller Regitze Zartov Rasmussen. Regitze har været knyttet til Borrevejle siden skoletiden, hvor hun med sine klassekammerater spillede håndbold og deltog i Borrevejledagene. Regitze husker, at man i familien altid glædede sig til Borrevejledagsweekenden, og at man så frem til at være sammen på en anden måde, og til fællesskab på tværs af alder.

Kræften kom ind på livet
For Regitze er der kun lutter gode minder indtil kræften pludselig kom alt for tæt på familien. Det skete da Regitze og hendes mand mistede deres datter Stina til kræften, kun 13 år gammel. Forud var gået fire meget hårde år især for Stina, men også for hendes søskende og naturligvis for forældrene.

Allerede efter nogle år mistede Regitze også sin mor til en kræftsygdom, og børnene mistede samtidig en mormor. - Det er psykisk hårdt at miste igen, hårdt uanset alder, siger Regitze.

Giver lidt tilbage
Så med dybe rødder i Borrevejle, i frivillighed og fællesskab og med kræft alt for tæt på, ja så er det for Regitze nærmest en selvfølgelighed, at skulle være frivillig til en stafet med base i Borrevejle.

Regitze er tovholder på Fighterne, der består er nuværende eller tidligere kræftramte og som er stafettens æresgæster. "Jeg har haft to fightere, min mor og vores datter, helt inde under huden. Jeg har oplevet deres hårde og barske stunder. Beundret og med stor respekt set hvordan Stina tappert igen og igen kæmpede sig ovenpå. Hvordan hun havde mere fokus på sine omgivelser end på sig selv. Jeg glæder mig til i stor respekt og ydmygt at give lidt at dette videre.

Regitze glæder sig til at møde andre fightere, og håber de med omdrejningspunkt i deres pårørende, sammen får en dejlig weekend.

Selvfølgelig bakker lokalforeningen op

Som formand for Kræftens Bekæmpelses Lokalforening i Lejre, har Lotte Mikkelsen været med i hele beslutningsprocessen omkring etableringen af Stafet for Livet i Borrevejle.

- Når et menneske rammes af kræft, så får det store konsekvenser, ikke kun for den kræftramte, men også for hele familien. Man forstår det ikke, før man selv har prøvet det, siger Lotte Mikkelsen.

Lotte fortæller, hvordan mange kræftramte og deres familie føler sig meget alene i et kræftforløb. Derfor er en deltagelse i stafetten bl.a. en mulighed for at møde andre i samme situation, og finde ind et fællesskab, som kan hjælpe, også efter stafetten.

Mange ligesindede
- Jeg møder så mange positive mennesker, der har lyst til at være med til at gøre en forskel, siger Lotte. - Samtidig er afholdelsen af stafetten med til at udbrede kendskabet til det arbejde, som Lokalforeningen udfører, og som Kræftens Bekæmpelse står for, fortsætter hun.

Lotte er glad for, at stafetten kan afholdes i Borrevejle. Hun giver Regitze ret i, at rigtig mange borgere har gode minder fra området, hvor DGI i gamle dage arrangerede sommergymnastik og stævner. Hun håber, at stafettens navn vil få de gode minder frem igen, og at mange borgere vil komme forbi og støtte arrangementet.

Vil du vide mere?
www.stafetforlivet.dk/stafet/borrevejle. Her kan du læse mere allerede nu tilmelde dig på et hold eller som fighter - eller købe et lys.

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk