13. december 2018
Instruktøren Christian Dyekær, skuespilleren Dejan Cukic og Steen Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Instruktøren Christian Dyekær, skuespilleren Dejan Cukic og Steen Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spændende filmfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spændende filmfestival
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. marts 2018 kl. 08:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var stor opbakning og mange besøgende i Hvalsø Bio i weekenden, hvor Hvalsø Filmfestival løb af stabelen. Engagerede frivillige sørgede for hyggeligt samvær og børn og voksne fik set film

Tekst og foto: Susanne Helmo
Hvalsø: Det er en tilbagevendende årlig begivenhed og weekenden var proppet med spændende film og besøg af både skuespillere og instruktører.

Således besøgte instruktøren af Fantasten, Christian Dyekjær og skuespilleren Dejan Cukic søndag biografen for at fortælle om filmen om ludomani.

Først blev filmen vist, hvorefter der kunne stilles spørgsmål fra salen. Det hele blev bundet sammen af Steen Rasmussen. Filmen var ren uhygge i en mands liv, der er bidt af spil og derfor bringer sig ud i løgn og bedrag og bringer sin egen søn i spil.

På spørgsmål om hvordan Dejan Cukic var i stand til at spille rollen, svarede han: jeg har også oplevet ensomhed og sorger i mit liv. Han fortalte endvidere, hvordan han på en tidligere filmoptagelse havde været med til at spille kort - også om penge sammen med nogle andre skuespillere, men mere var det så ikke blevet til.

Han var også glad for at få mulighed for at skildre en film, hvor man går så dybt ned som Fantasten. - Jeg elsker intensitet, svarede han og glædede sig over, at det var en film lige på, ikke noget med flashback som indledning og senere, men så intenst hele tiden. Og der er ikke nogen, der klipper fingre, men der spilles russisk roulette og det foregår i virkeligheden, svarede Christian Dyekær - men med skud i låret og ikke i hovedet, oplyste han.

På parkeringspladsen
På parkeringspladsen foran biografen skulle Dejan Cukic og instruktøren ryge, og på spørgsmålet om, hvad de syntes om at besøge sådan et sted, som Hvalsø bio, svarede de i munden på hinanden.

- Nu har vi været på den røde løber, så det er meget, meget hyggeligt at komme her. Store ord fra en skuespiller, der er rost til skyerne for sin præsentation i filmen og en instruktør, der allerede har flere planer og som gav udtryk for, at han var i stand til at hoppe fra den ene genre til den anden og det var han glad for.

Lørdag var filminstruktøren Mads Brügger forbi og fortælle om sine favoritfilm og gallaforestillingen om musikeren og sangeren John Mogensen blev også vist. Biografens formand, Peter Langager, kunne på minuttal fortælle, hvornår hver event startede. Man aner den tidligere direktørs fortid i DSB. Mange benyttede dagene til hyggeligt samvær i den fine cafe og som altid sørgede engagerede frivillige for kaffe og kage. n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk