25. november 2017
Solmodne tomater
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solmodne tomater, tango, folkemøde og sjov for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solmodne tomater, tango, folkemøde og sjov for børn

Lejre Høstfestival byder velkommen til en forrygende festlig lørdag den 9. september

Midtsjællands Folkeblad - 22. august 2017 kl. 14:56
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kom og smag på hjemmelavede delikatesser, mød din lokale politiker, se på kunst, lad børnene boltre sig, dans tango og fyld kurven med alt det bedste fra Lejres jorde.
I år har arrangørerne gjort noget ekstra ud af underholdningen for børn og barnlige sjæle. De har nemlig inviteret fortæller, tegner og musiker Carl Quist-Møller til at fortælle sine fabelagtige løgnehistorier med musik og tegnestreger.
Han er far til ’Jungledyret Hugo’ og kendt fra DRs børne-tv som ’Løgnhalsen’. Man kan også opleve ’Teatret Brændende Kærlighed’ forestilling ’Middelton – og hverdagens dæmoner’, som de har optrådt med sommeren igennem i Kongens Have, København og har høstet rosende anmeldelser for. Eller kom indenfor hos Lejre Billedskole, der inviterer alle børn og tegnelystne til åbent værksted.

Tango

På programmet i år er der også muligheden for at træde direkte ind i tangoens lidenskabelige univers.
Bjørg Johansen lever og ånder for tango. Hun underviser til dagligt i København og arrangerer tangohøjskole i Buenos Aires. På høstfestivalen fortæller Bjørg om tangoens historie, spiller koncert, giver danseopvisning og – undervisning for publikum. Så tag meget gerne dine dansesko på og dans med.

Politik og visioner for det gode liv i Lejre

I november er der kommunalvalg. Men hvad vil vore lokale politikere egentlig arbejde for, når det gælder udvikling af rammerne for udfoldelse af det gode liv i kommunen? Til det lokalpolitiske folkemøde kan du møde de opstillede politikere og høre dem give helt konkrete eksempler på tiltag rundt om i kommunen, hvor det er lykkes med at skabe fællesskab, mere natur og/eller frirum til initiativ og der står som gode eksempler på det, de gerne vil have mere af. Dagen igennem har politikerne deres egne boder på pladsen, hvor de fortæller om deres partipolitiske mærkesager.

Et overdådigt høstmarked og smagsprøver

Markedet byder på alt det bedste fra sommerens høst rundt om i Lejre Kommune og omegn. Modne brombær, tomater, kartofler, hvidløg, blommer og alt hvad hjertet ellers kan begære af årstidens økologiske frugt og grønt. Der vil også være et godt udvalg af lokalt produceret øl, cider, eddike, mjød, marmelader, pølser og andre delikatesser fra små lokale producenter. Der bydes på masser af smagsprøver rundt om ved boderne. Den lokale islandsk-danske kok Gunnar Gunnarsson demonstrer, hvordan og hvor nemt man kan lave sin egen mozzarella. Hos Olsens kan man stille sulten i deres delikate crepes med fyld, Stensbølgård sælger ristede pølser af kød fra egne økologiske, kvæg og man vil også kunne smage på syriske specialiteter som fx hjemmelavet falafel.
På markedet er også boder med mange dygtige kunsthåndværkere og du kan møde flere af de frivillige foreninger, der arbejder for økologi, natur og fællesskaber rundt om i Lejre Kommune. Se program på www.lejrehoestfestival.dk

Om Lejre Høstfestival

Lejre Høstfestival trækker årligt et par tusinde besøgende fra nær og fjern og er en tilbagevendende festdag i Lejre Stationsby. Festivalen er et ikke-kommercielt arrangement, der arrangeres af en lille gruppe frivillige, lokale ildsjæle og økonomien er baseret på fondsstøtte. I 2017 støttes festivalen af Lejre Kommunes udvalg for kultur og fritid, K.E. Byrial Jakobsens Fond, Lejre Lokalavis, Kulturregion Midt- og Vestsjælland m.fl.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk