19. december 2018
Foto: Museumskoncernen ROMU
Foto: Museumskoncernen ROMU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smuk forårsvandring i fortiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smuk forårsvandring i fortiden
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. april 2018 kl. 09:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mennesket har i årtusinder sat sine aftryk i landskabet med mægtige kræfter, der demonstrerer magt og rigdom

Lejre: Lejre Museum inviterer til Fortidsmindedag i landskabet omkring I anledning af den nationale Fortidsmindedag 22. april inviterer Lejre Museum på en forårstur fyldt med dramatiske historier og smuk natur. Naturvejleder og historiefortæller Liv Louise Holm er guide.

Lige siden stenalderen har mennesker levet i pagt med naturen, forarbejdet jorden og landskabet og sat sine aftryk med mægtige kræfter, der demonstrerer magt og rigdom.

I det smukke kulturlandskab omkring Gl. Lejre findes nogle af landets bedst bevarede fortidsminder fra sen jernalder og vikingetid med blandt andet sporene efter store "kongehaller".

I anledning af fortidsmindedagen inviterer Lejre Museum på en forårstur med naturvejleder og historiefortæller Liv Louise Holm mod de mange smukke historiske monumenter omkring gammel Lejre. Liv kan fortælle sagn og sager og vise det historiske landskab frem fra sin bedste og mest dramatiske side. Hovedretten er naturligvis områdets skibssætninger, haller og gravhøje, godt krydret med drabelige fortællinger fra de sagnomspundne sagaer og behændigt skyllet ned med en liflig gudedrik, som museet er vært for undervejs.

Vi snuser til historiens vingesus og forårets spirende kræfter, mærker vores rødder og får en dejlig oplevelse om alt det der var engang.

Inden vandringen har man mulighed for at se udstillingen "Sagnkongernes Lejre" på Lejre Museum (alm. entré).

n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk