12. december 2017
skjoldunge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjoldunge Festival 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjoldunge Festival 2017

Teater Solaris inviterer d. 21. juni til midsommerfest med actionshowet ”RAGNAROK” og premieren på forestillingen ”CELLEN”. Det hele udspiller sig på Sonnerupgaard Gods i Hvalsø

Midtsjællands Folkeblad - 16. maj 2017 kl. 11:58
Af Stina Lund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er tredje gang, at Skjoldunge Festival afholdes. Det er blevet en tilbagevendende succes, der har fået fodfæste i lokalområdet. En eventyrlig vikingefestival, som er åben for alle.
Skjoldunge Festival er en international teaterfestival, skabt af Teater Solaris. Den afholdes årligt i Lejre Kommune blandt Sonnerupgaard Gods' historiske omgivelser. Festivalen er en fejring af det liv vi alle lever sammen. Teatret ønsker med festivalen at sætte fokus på en tusind år gammel tradition med at mødes fra nær og fjern for at dele historier, fortælle om storslåede myter om mennesker fra fjerne lande og eksotiske steder. Den nye festival er moderne, international, nytænkende og samtidig rodfæstet i de omgivelser, den ligger i.
Årets tema udspringer fra den nordiske mytologis forestilling om verdens undergang ”Ragnarok”. Det er, ifølge den nordiske mytologi, der hvor de to yderste poler, is og ild, kæmper om herredømmet over universet.

Historien bag Skjoldunge Festival

Festivalens omfang og ånd skal være en fest hvor deltagerne kan udfolde sig, vise hvad de kan, og lære nye ting. Sonnerupgaard Gods, som er rammerne for festivalen, ligger placeret i Skjoldungelandet; et nationalparkprojekt, som strækker sig fra Frederikssund kommune igennem Roskilde Kommune til Lejre Kommune. Nationalparken trækker på dansk kulturhistorie tilbage fra vikingernes storhedsperiode, og er opkaldt efter sagnhistoriens første danske kongeslægt - Skjoldungerne. Med denne kulturhistorie udspringer Teater Solaris’ Skjoldunge Festival, og dette afspejles både i forestillingen ”RAGNAROK” og på markedspladsen.

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk