16. oktober 2018
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal dette område fyldes med butikker?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal dette område fyldes med butikker?
Opdateret 28. november 2017 kl. 18:49
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. november 2017 kl. 18:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø Bylav ønsker mulighed for butikker nord for jernbanen

Hvalsø: For mange beboere i Hvalsø er det en overraskelse, at Kommunalbestyrelsen i Lejre har besluttet, at der ikke skal være mulighed for nye butikker nord for jernbanen i byen. Det er sket gennem kommuneplanen, der definerer området omkring Hovedgaden fra syd for banen til og med SuperBrugsen som byens centerområde.

Beslutningen blev taget sammen med vedtagelsen af Kommuneplan 2013. Allerede på dette tidspunkt skrev Hvalsø Bylav en indsigelse mod denne ændring af kommuneplanen. Hidtil havde centerområdet været meget større, hvilket stadig kan ses på antallet af butikker nord og syd for dette meget afgrænsede centerområde.

Hvalsø Bylav inviterer derfor til et borgermøde om sagen torsdag den 30. november i Rejseladen på Hvalsø Savværk. Her vil bylavets for mand GertFabrin uddybe bylavets ønsker om tilbageføring af byens centerområde. En af de virksomheder, som gerne vil slå sig ned nord for banen er Rema 1000. Bylavet har derfor inviteret udviklingschef Lars Thisted fra Rema Etablering til at fortælle om Rema 1000 og om ønsket om at etablere sig i Hvalsø.

Rema 1000
Rema 1000 vil gerne bygge en butik på den gamle Fakta/Roskilde Bank grund, som ligger på hjørnet af Holbækvej og Bentsensvej. Området nord for banen er byens mest trafikerede sted med både busser, tog, biler, cyklende og gående. Det er samtidig et sted, hvor mange tager nordpå i kommunen, således at der er et stort potentiale for handel. Bylavet mener, at med to supermarkeder i hver ende af byen vil byen være fremtidssikret, også når der i løbet af kommuneplanens planperiode kommer op til 1.000 nye borgere til byen.

Byudvikling
Beboerne nord for banen føler, at deres del af byen er blevet snøret af gennem definitionen af centerområdet. Andre kommuner planlægger byudvikling efter stationsnærhedsprincippet. Dette er en vision om, at borgere skal bevæge sig så kort som muligt fra for eksempel indkøb til offentlig transport.

Ønsket om udvidelse af centerområdet ligger også i tråd med den igangværende områdefornyelse af Hvalsø, som blandt andet omfatter stationsforpladsen. Områdefornyelsen lægger vægt på en smuk Hovedgade gennem byen og ved at etablere en butik ved rundkørslen nord for jernbanen, vil dette område ikke mere se forladt og forsømt ud.

Alle er velkomne til borgermødet, som afholdes nogle uger før kommunalbestyrelsen skal vedtage den nye kommuneplan. Her besluttes, om området nord for jernbanen stadig skal være udelukket fra etablering af nye detailhandelsbutikker.

n

Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk