26. marts 2019
Renovering af No. 1 er begyndt. Foto: Susanne Helmo
Renovering af No. 1 er begyndt. Foto: Susanne Helmo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Renoveringen af No. 1 er begyndt!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveringen af No. 1 er begyndt!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. juli 2018 kl. 09:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Renovering Kulturhuset No1 bygges om hen over sommeren og renoveringen er netop gået i gang

Tølløse: Der vil være en jævn trafik af håndværkerbiler ved No1 i Tølløse hen over sommeren. For nu sker det. Efter tre års forberedelser går ombygningen nu i gang. Der er indgået aftale med Holmbergs Tømrerfirma ApS fra Slagelse på opgaven, som har været i udbud, fordi en del af finansieringen er offentlige penge. Arbejdet startede den 2. juli og ventes afsluttet senest midt i september.

Med ombygningen bliver det frem over en noget anderledes bygning at se på. Hele facaden renoveres. De nuværende utidssvarende facadepartier fra 1966 erstattes med nye energivinduer med glas fra gulv til loft. Huset bliver samtidig malet koksgråt. Målet er både at give huset et mere moderne udtryk, og så selvfølgelig spare på varmeregningen.

Handicapadgang
Der bliver lavet en ekstra udgangsdør ud mod Jernbanevej med handicapadgang. Nye toiletter Indvendig bliver der bygget to toiletter i kælderen, etableret et handicaptoilet i stueplanet, og det store forsamlingsrum bliver udvidet. Det nuværende køkken bliver udvidet med et ekstra grovkøkken, og så bliver der lagt nye gulve i store dele af huset. Endelig bliver der taget hånd om brandsikkerheden med etablering af de lovkrævede redningsåbninger og branddøre. Projektet er tegnet af den lokalt bosiddende arkitekt Nicolas Munkø. Fondsmidler og egne penge

Har taget tre år!
Det har taget tre år at få samlet de nødvendige midler til ombygningen. 500.000 kroner kommer fra LAG Midt Nordvestsjælland, som formidler penge fra kommer fra LAG Midt Nordvestsjælland, som formidler penge fra EU til udviklings af landdistrikterne.

143.000 kroner kommer fra Lokale og Anlægsfonden, som har øremærket sine penge til de indvendige arbejder.

Og 300.000 kroner er byfornyelsesmidler fra Holbæk Kommune og staten. De penge er øremærkede til facaderenoveringen.

Fra LIONS kom der i efteråret 2017 en donation på kr. 25.000. Den indgår i projektet, da vi har valgt at øremærke den til handicaptoilet.

No. 1 har modtaget en donation på kr. 75.000 til projektet fra en endnu anonym giver. Det der herefter mangler, er penge som Fællesskab Tølløse selv har i likvide midler.

- Vi håber, at projektet kommer til at forløbe som planlagt og uden ubehagelige overraskelser, så vi i september kan byde velkommen i det ny No1, fortæller Jens Algot.

Men inden da...
Intet kommer af sig selv. Heller ikke renoveringen af No1.

Nogle opgaver er ikke indeholdt i aftalen med entreprenøren. Vi skal f.eks. selv male facaden udvendigt og så bliver der en del arbejde med ud- og indflytningen.

Så har man skjulte talenter, man vil lufte og bidrage med, eller kunne du tænke dig at være med i et arbejdsfællesskab med andre.

n

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk